MHP'li Yılık: Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu bilmeliyiz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık,

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, “Engelliler Haftası” münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu. Yılık, ''Hepimizin birer engelli adayı olduğunu bilerek ve bu hassasiyet içinde özel gereksinimli bireylerin, ailelerinin oluşabilecek olumsuz durumlarda hangi zorlukların içerisinde yer alacaklarını fark etme ve hissetme adına önemli bir farkındalıkla davranmamız gerektiğini bilmeliyiz'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, “Engelliler Haftası” münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu. Yılık, ''Birleşmiş Milletler’ e üye ülkeler tarafından her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası farkındalığı ortaya koymak amacıyla “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmekte ve ülkemizde de kutlanmaktadır. Herhangi bir şekilde bir kaza sonucu sağlık durumumuzu bir takım yaralanmalarla kaybedebilme ihtimali içerisinde olabileceğimizi, hepimizin birer engelli adayı olduğunu bilerek ve bu hassasiyet içinde özel gereksinimli bireylerin, ailelerinin oluşabilecek olumsuz durumlarda hangi zorlukların içerisinde yer alacaklarını fark etme ve hissetme adına önemli bir farkındalıkla davranmamız gerektiğini bilmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yılık'ın açıklamaları şu şekilde;

''Özel gereksinim duyarlılığı içinde yer alan kardeşlerimizin yaşama dair oluşabilecek problemlerine karşı; hassasiyet bilinci ile sorunları çözebilecek yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Birleşmiş Milletler’ e üye ülkeler tarafından her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası farkındalığı ortaya koymak amacıyla “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmekte ve ülkemizde de kutlanmaktadır.

Engel sözcüğünün oluşturduğu olumsuz algının esasen bireyde değil, bilakis oluşturulan düzen ve yaşam alanlarının olumsuz şartlarından kaynaklandığını içtenlikle belirtmek isterim.

İçerisinden çıkarak yetiştiği, kadirşinas Türk Milleti’nin her bir ferdini bir bütün ve beraber olarak gören Milliyetçi Hareket Partisi; yalnız belirli gün ve haftalarda değil yılın her zamanı engelli bireylerimizin ve ailelerin destekçisi olup, hayata dair yaşadıkları sorunlarını, beklentilerini iyi tanıyıp bilmektedir. Engelli bireylerimizi bulundukları toplumun önemli bir parçası olarak görmekteyiz. Özellikle son dönemde uluslararası müsabakalarda kazandıkları başarılarla ülkemiz adına gurur kaynağı olmuş, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmışlardır. Ülkemiz ve milletimiz adına yapmış oldukları katkılar, yüklendikleri sorumluluklar ve başarılar adına kendilerine teşekkür ediyorum.

Herhangi bir şekilde bir kaza sonucu sağlık durumumuzu bir takım yaralanmalarla kaybedebilme ihtimali içerisinde olabileceğimizi, hepimizin birer engelli adayı olduğunu bilerek ve bu hassasiyet içinde özel gereksinimli bireylerin, ailelerinin oluşabilecek olumsuz durumlarda hangi zorlukların içerisinde yer alacaklarını fark etme ve hissetme adına önemli bir farkındalıkla davranmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Dünya genelinde oluşan ve hali hazırda mücadele içinde olduğumuz küresel salgın koşullarında ve tedavisinde engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorlukları bilmekteyiz. Engelli kadınlarımızın karşılaştıkları toplumsal sorunların farkındalığı adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Beyefendinin “Tedavisi mümkün olmayan asıl engelin, asıl engelliliğin buz tutmuş vicdanlarda, sığ politikalarda ve art niyetli zihinlerde olduğunu, bunun dışındaki her engelin aşılacağını biliyor ve buna canı gönülden inanıyorum” sözleri çerçevesinde engelleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik etkili ve önemli çalışmalarımızla değerli kardeşlerimizin her daim destekçisi olacağız.''

TÜRKGÜN

Yorumlar 1
Gülfane Avcu 10 Mayıs 2021 17:21

Farkındalık yaparak bizleri düşündüğünüz için teşekkür ederim Yüz de 76 engelli bir birey olarak tek gelir kaynağımız engelli maaşı olan birçok arkadaşımız ne bayram ikramiyesi ne de pandemi desteği alamadı. Farkındalık yaparak bizleri düşündüğünüz için teşekkür ederim ama isteriz ki bu durum sözde değil " Özde " olsun ilginize şimdiden teşekkür ederim

Bakmadan Geçme