MHP'li Vahapoğlu: Özel üniversiteler de ücret düzenlemesine gitmelidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu, Covid 19'un tüm alanları etkilediğini belirterek, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, Covid 19'un tüm alanları etkilediğini belirterek, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a "Özel üniversiteler de ücret düzenlemesine gitmelidir" dedi.. 
Virüsle birlikte işsizlik, işten çıkarmalar, iş yerlerinin kapanması ve ekonomik sıkıntıların  söz konusu olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu, şunları söyledi: 
ÜCRET ARTIRAN OKULLAR VAR
"Okulların bir kısmı bu durumu dikkate almıyor.  Ücret artıran okullar var. Aileler zor durumda. Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve orta dereceli okullarda yeni düzenlemeler yaptı. 
Covid 19 nedeniyle özel öğretim kurumlarında öğrencilerin hak ve menfaatlerini gözeten, aileleri kısmen de olsa rahatlatan düzenlemeler yapıldı.
YÖK BAŞKANI'NA ÇAĞRI
Yüksek Öğretim Kurulu da (YÖK) mutlaka yeni düzenleme yapmalıdır. Benzer uygulamanın özel üniversiteler için Yüksek Öğretim Kurulu'nca da yapılması geniş kitleleri rahatlatacaktır. En azından okulların kapalı kalacağı süreler için ücret talep etmemelidir. Bu konuda YÖK Başkanı sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'ı göreve çağırıyorum." / Ramazan DURMUŞ


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme