MHP Gaziantep'te İki adayın yarıştığı kongre

MHP il Başkanı Muzaffer Çelik seçimlere saatler kala Aziz Yücel Lehine çekilmişti. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın Destek verdiği Cahit Çıkmaz 357 oy alırken, Milletvekili Muhittin Taşdoğanz ve Muzaffer Çelik'in desteklediği Aziz Yücel ise 191 oy alırken kazanan MHP Gaziantep il teşkilatı oldu.

MHP il Başkanı Muzaffer Çelik seçimlere saatler kala Aziz Yücel Lehine çekilmişti. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın Destek verdiği Cahit Çıkmaz 357 oy alırken, Milletvekili Muhittin Taşdoğanz ve Muzaffer Çelik'in desteklediği Aziz Yücel ise 191 oy alırken kazanan MHP Gaziantep il teşkilatı oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar salonunda yapılan  kongreye TBMM idare amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın Divan Başkanlığı yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanlığı kongresinde 592 delegeden 565 kişi oy kullandı. Coşkulu seçimin galibi 357 oy alan MHP eski Şahinbey ilçe Başkanı Cahit Çıkmaz Gaziantep il Başkanı olarak seçildi. Rakibi Aziz Yücel ise 191 oy aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapılan kongreye MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Muhittin Taşdoğan, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç hazır bulundular. MHP'nin  13. kongresine Ak Parti’den katılım oldu. MHP’nin İl Kongresine Ak Parti’den İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda MHP teşkilat yöneticileri, deleğeler ve Ak Partili yöneticiler katıldı.

Birlik ve Beraberliğin yanı sıra Şölen şeklinde yapılan MHP Gaziantep 13. kongeresinde adaylalırn yaptıkları tanıtım ve konuşmalarının ardından seçime gidildi. Saat 17’de açılacak sandıkların ardından 357 oy alarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep il Başkanlığına teşkilatın her kademesinde görev yapmış sevilen siyasetci Cahit Çıkmaz getirildi.

MHP Gaziantep İl Başkanlığı seçiminde ...  delegenin  oyunu alarak  başkan seçilen Cahit Çıkmaz, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, kongre salonunda yaptığı konuşmanın tamamı şöyle;

Canım sağ oldukça rahmetli babam; Susarsam, hakkını helâl etmesin. Ak sütün emziren ihtiyar anam, Susarsam, hakkını helâl etmesin Mühim değil güceneni, küseni, Allah sevmez haksızlığa susanı, Yozgat'ın Yerköy'lü Yetim Hasan'ı, Susarsam, hakkını helâl etmesin.

Sayın Divan Başkanım ve divanımızın değerli üyeleri, Saygıdeğer  Milletvekillerimiz, değerli ilçe başkanlarımız, kadın kolları il başkanım, ülkü ocakları il ve ilçe ocak başkanlarım, sivil toplum kuruluşlarının değerli başkanları, Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, basınımızın güzide  mensupları, vefakar ve aziz dava arkadaşlarım, Ülküdaşlarım; sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Türk Milleti’nin son kalesi, Ülkücülerin tek adresi Milliyetçi Hareket Partisi’nin  Gaziantep ili 13.Olağan Kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Biz kutlu bir davanın, mukaddes yolculuğuna talip olup yola çıkarken Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Biz Türk milliyetçileri, Türk milliyetçilerinin varlığını ve hassasiyetlerini her şeyin üzerinde tutmalıyız. Kişi varlığı ve menfaatlerinin bu dava yolunda hiçbir anlamı yoktur.” düsturu ile yola çıktık, Genel Başkanımız, bilge lider, Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin  “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” şiarı ile yolumuza devam ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin bekasının teminatıdır. Varoluş sebebimiz, ülkemizin bekasını, birlik ve bütünlüğünü sağlamaktır. Gayemiz sadece ama sadece Türk-İslam ülküsü hedeflerine ulaşmaktır. Bu meşakkatli yolda yılmadan ve yorulmadan çalışacağız, Önkuzu’lara layık olacağız.

Önkuzu hey! … Önkuzu!... Önde gider Önkuzu… Anası “Dursun” demiş… Durmaz…gider Önkuzu. Biz de durmadık,durmayacağız…

Aziz Dava Arkadaşlarım,

Büyük idealler, büyük bedeller ödemeyi gerektirir. Ülkücüler, ülkesi ve milleti için bedel ödemekten hiç korkmadılar. Yufka yüreklilerle çetin yolların aşılamayacağını hep bildiler.

Kutlu bir davanın, mukaddes yolculuğunda, güçlü bir Türkiye’nin, sadece aziz Türk Milleti için değil, Türk-İslam dünyası için ve mazlum halklar için de umut ışığı olduğu şuuru ile bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Bu sebeple Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi hor görmeden, davamızın hakkını, milletimizin haysiyetini, devletimizin bekasını, aynı zamanda şehitlerimizin emanetlerini kararlılıkla savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Bu uğurda zamanını ve emeğini bizimle harcayan, gayret ve destekleri ile davamıza katkı sağlayan, dünden bugüne, birlikte yol yürüdüğümüz teşkilat mensubu ülküdaşlarımıza ve bedenen yanımızda olamadıkları halde dualarıyla bize güç veren tüm dava arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım, yoluna baş koyduğum Ülküdaşlarım,

Ülkemiz bir yandan PKK, FETÖ gibi baş belası terör örgütleriyle, diğer yandan ülkemizi bölmek için fırsat kollayan, avuç ovuşturarak bekleyip, elimize bir şey geçer mi diye bekleyen şer odaklarıyla uğraşırken; biz ülkücüler hiçbir ikbal peşinde koşmadan, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması ve bu cennet vatanın bölünmemesi için her zamankinden daha fazla mücadele edeceğiz.

Ekonomik ve siyasal gelişmeler göstermektedir ki, Türk Devletinin güçlü olmaktan başka yolu yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi,bu süreçte siyasi ve şahsi hiçbir iddianın ve hevesin peşinde olmamıştır. Sadece ülkemizin ve milletimizin  refahı ve menfaatini düşünmüştür.

Söz konusu Türk vatanı olunca, gerisinin teferruat olduğu hakikati ile kararlı bir duruş sergilemiştir. Kimse, Milliyetçi Hareket Partisi’ni,  üniter devlet yapımıza, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize hasım çevrelerle yan yana görmemiştir, göremeyecektir. Çünkü biz horon kadar karadeniz, zeybek kadar egeyiz; karşılama kadar Trakyalı, halay kadar, semah kadar, bar kadar doğuyuz, güneydoğuyuz, anadoluyuz.  Kısacası biz büyük Türk milletiyiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım;

Bu gün burada sizler, oylarınızla Gaziantep ‘te Ülkücü hareketin önümüzdeki üç yıllık yol haritasına ve icraatlarına yön verecek ekibi belirlemiş olacaksınız. Ben ve çalışma arkadaşlarım genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçelinin “İstiklal için birlik/ istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganı ile çıkıyoruz yola. Sizlere vereceğimiz en kıymetli vaat bu ifadede saklıdır. Şair diyor ki : “Uzaktan bir davul çalar ben ben ben diye Biri de çıkıp sormaz: Kimsin senn? Diye” Eğer Gaziantep’te bu kutlu görevi şahsımıza verirseniz ben diyenlere, kimsin sen diye soracağız, beni kaldırıp bizz diyeceğiz. Teşkilat diyeceğiz, dava diyeceğiz, vatan diyeceğiz, bayrak diyeceğiz.

Bütün teşkilatlarımızı kucaklayacağız ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Davamızın sancağını daha yukarılara taşımak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bilinmelidir ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.  Davamızdan dönersek, menfaat için eğilirsek ve bugün söylediğimizi yarın unutursak… gök girsin,  kızıl çıksın.

Değerli dava arkadaşlarım

Bu duygularla Kongremizin vatanımıza, milletimize ve Türk’ün şanlı bayrağına selam durmanın hayalini kuran tüm coğrafyalara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle devletimizin kurucu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kongremizi düzenleyen teşkilat mensuplarımıza ve burayı şereflendiren değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Konuşmamı atam Bilge Kağan’ın şu sözüyle tamamlıyorum: “Ey Türk, üstte mavi gök basmadıkça, Altta yağız yer delinmedikçe, Senin ilini ve töreni kim bozabilir.” Yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun Cenab-ı Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türk’üm diyene….

İşte Cahit Çıkmaz'ın yönetim listesi:

Ali Keleşoğlu, Ali Tonbak, Ahmet Şükrü Denker, Abdullah Şaşuşağı, Bekir Yıldırım, Ertan Aslan, Elif Aslı Ercihan, Fayat Yıldırım, Hanifi Yiğit, Harun Şahin, Hasan Yaraşır, Mehmet Taşdemir, Mehmet Söylemez, Mehmet Özmen, Mehmet Erdal Çapkur, Mutlu Can Dağlı, Murat Atay, Murat Aslan, Mustafa Bozgeyik, Mustafa Doğan, Mikail Durmaz, Nazir Aslan, Necmettin Taşçı, Orhan Tiryaki, Olcan Karabacak, Reslan Özer, Selçuk Özcan, Seyit Karlı Savcı, Şevket Açıkbaş, Tuncay Tabur, Volkan Kapısız, Tunus Dağdelen.

KAYNAK:Olaymedya.

Bakmadan Geçme