MGTC Başkanı Avcı destek olan herkese teşekkür etti

Görev süresi Temmuz ayı sonunda dolacak olan Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Fatih Avcı, görev süresince kendisine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı, basın mensubu meslektaşlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Avcı, görev yaptığı 2 yıllık sürenin dolduğunu, tüzük gereği yeniden aday olamayacağını söyledi. Malatya yerel medyasının hakkını ve duruşunu her fırsatta koruduğunu belirten Avcı, “Başarılı, aktif bir görev dönemimiz oldu. Şimdi bayrağı daha da üste koyma zamanı. Malatya basını her dönem daha güçlü yönetimlerle temsil edilmeli, bunun için de süreç başlamıştır” dedi.

MGTC Başkanı Fatih Avcı, görev süresinin dolduğunu açıkladı. Tüzük gereğince tekrar aday olamayacağını dile getiren Başkan Avcı, kendi görev sürecini değerlendirdi yeni seçim sürecinin başladığını aktardı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avcı, dün Tiamo Cafe’de bir kahvaltı programında konuştu.

“TÜZÜK GEREĞİ ADAY OLAMIYORUZ”

Tüzük gereği tekrar aday olamayacaklarını ifade eden Başkan Avcı, “Bilindiği gibi bu pandemi sürecinden dolayı 1 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında cemiyetimizin tüzük gereği bir seçim atmosferine girecek. Ben ve yönetimimizin görev süresi temmuz ayının sonu itibariyle dolmuş oluyor. Bizler devam edemiyoruz, aday olamıyoruz. Bu 2 yıllık görev süremiz içerisinde önemli işler yaptık. Bize bayrağı devreden sevgili gazeteci büyüklerimize, benimle birlikte kader birliği yapan yöneticilerimize, bizi sürekli takip eden, haber yapan gazeteci meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkürü de Mehmet Aydın’a yapmak istiyorum. Şu an birlikte çalıştığımız için demiyorum. Kendisini 2003 yılından beri tanıyorum. Sağ olsun almış olduğumuz her kararda arkamızda durdu. Yanımızda oldu. Bize fırsat verdi. Gençlerin neler yapabileceğini gösterdi. Bu cemiyetin kurulmasında önemli emekleri geçti.” diye konuştu.

“GAZETECİLİK ONURUNU KORUDUK”

Görev süreleri içinde yaptıklarını da aktaran Avcı, yerel medyanın duruşunun çok önemli olduğunu ve bunu tüm kurum ve kuruluşlara karşı etkili bir şekilde gösterdiklerini söyledi. Avcı “Medya ile ilgili çirkin ifadeler kullananları her seferinde kınadık, anında cevaplar verdik. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımızı özlük hakları konusunda sahiplendik. Cemiyetimizi ve gazetelerimizi yok saymak isteyenler oldu bazı toplantılarda gerekli tepkimizi anında verdik. Bir duruş gösterdik. Gazetecilik mesleğinin onurunu koruduk. Bunun dışında iftar, sahur, kahvaltı organizasyonlarımız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yaptığımız etkinlikler oldu. Ayrım yapmadık. Cemiyetimize bağlı olan veya olmayan bütün basın kurumlarını sahiplendik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi yeni bir süreç başlayacak. Bizler bayrağı devredeceğiz. Daha güçlü daha kapsayıcı bir yönetim kurulu oluşması temennim. Cemiyetimiz için seçim süreci başlamıştır. Malatya basınının köklü ve çok değerli kuruluşları her yönden etkili bir yönetimi birlik ve beraberlik içerisinde çıkaracaktır. Bu süreçte bizimle olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KAYNAK:BU SABAH

Bakmadan Geçme