Meteoroloji'den uyarılar

Meteoroloji'den uyarılar

 Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan yağışlı hava 7 bölgede yine etkisini hissettirecek. Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu'da bazı iller yoğun kar yağışınınının etkisi altında olacak. Karadeniz ve Marmara'da ise yağmur ve fırtınalı hava bekleniyor. İşte il il hava durumutahminleri...

 

iSTANBUL HAVA DURUMU

MGM'den yapılan son dakika açıklamasına göre; İstanbul'da Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren sisli bir hava beklenirken sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı. Salı günü parçalı bulutlu bir havanın beklendiği İstanbul, perşembe gününe kadar parçalı bulutlu ve güneşli bir havanın etkisinde olacak. Perşembe gününden itibaren megakentte yeniden yağmurun etkili olması bekleniyor.

 

Son dakika | Ankara hava durumuSon dakika | Ankara hava durumu

 ANKARA HAVA DURUMU

Geçtiğimiz hafta kar yağışı altında kalan Ankara'da vatandaşlar büyük bir zorluk yaşadı. MGM'den yapılan açıklamaya göre; Hafta başından itibaren puslu bir havanın hakim olacağı Ankara'da sıcaklıklar eksi derecelere kadar inmesi bekleniyor. Ankara'da kar yağışı Perşembe gününden itibaren yeniden etkisini hissettirmesi bekleniyor. 

Son dakika - Ankara hava durumuSon dakika - Ankara hava durumu

İZMİR HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ege Bölgesi'nde de kendini hissettiriyor. MGM'den yapılan açıklamaya göre; İzmir'de Salı ve Çarşamba günleri parçalı bulutlu bir hava hakim olurken perşembeden itibaren yağışlı hava etkili olacak. 

 BURSA HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava Bursa'da etkili oluyor. MGM, hafta başından itibaren soğuk ve puslu bir havanın etkili olacağı Bursa için hava tahminlerini açıkladı. Buna göre; Pazartesi gününden perşembeye kadar puslu ve sisli bir havanın etkili olması beklenen Bursa'da perşembe gününden sonra yağışlı bir hava etkili olacak. 

Son dakika | Bursa 5 günlük hava tahminiSon dakika | Bursa 5 günlük hava tahmini

 

 ESKİŞEHİR HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava Eskişehir'in birçok ilçesinde de etkili oluyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışının etkisi altında olan Eskişehir'de yeni hafta ile birlikte sisli bir hava görülecek. Sıcaklıkların -2 dereceye kadar düşmesi beklenirken cuma gününden itibaren kar yağışının gelmesi bekleniyor.

Son dakika | Eskişehir'de soğuk ve puslu bir hava etkili olacakSon dakika | Eskişehir'de soğuk ve puslu bir hava etkili olacak

KOCAELİ HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde geçtiğimiz hafta etkili olan fırtınalı hava hafta sonunda dururken MGM'den Kocaeli için son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre; Kocaeli'nde hava sıcaklıkları düşerken pazartesi günü puslu bir hava kentte hakim olacak. Hafta ortasında parçalı bulutlu bir havanın olması beklenirken perşembe ve cuma günleri ise yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girilecek.

Son dakika | Kocaeli 5 günlük hava durumu tahmini (MGM)Son dakika | Kocaeli 5 günlük hava durumu tahmini (MGM)​

BOLU HAVA DURUMU

Kar yağışının en çok etkilediği illerden biri olan Bolu'da soğuk hava etkisinin sürdürmeye devam edecek. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması beklenirken merkezde ise sisli bir hava hakim olacak. Bolu'da sıcaklıklar -2 derecelerine kadar inecek.

Son dakika | Bolu'da soğuk etkili olacakSon dakika | Bolu'da soğuk etkili olacak

 

 ERZURUM HAVA DURUMU

Son dakika: Yılın büyük bir bölümünü soğuk ve kar yağışı altında geçiren Erzurum'da sıcaklıklar -11 dereceye kadar gerilerken MGM'den don olaylarına karşı dikkatli olması yönünde uyarılar yapıldı. Erzurum'un birçok ilçesin kar yağışı etkili olurken yeni hafta ile birlikte merkezde yer yer kar yağışı görülmesi beklenirken çoğunlukla sisli bir havanın hakim olması bekleniyor.

Son dakika | Erzurum hava durumu tahminleriSon dakika | Erzurum hava durumu tahminleri

KÜTAHYA HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Kütahya'da da etkisini hissettiriyor. Sıcaklıkların -4 dereceye kadar düşmesi beklenirken cuma gününden itibaren kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Son dakika: Kütahya 5 günlük hava tahminiSon dakika: Kütahya 5 günlük hava tahmini

ÇANAKKALE HAVA DURUMU 

MGM'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Çanakkale'de pazartesi gününden itibaren parçalı bulutlu bir havanın görülmesi beklenirken sıcaklıkların ise 4-5 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Çanakkale 5 günlük hava durumu tahminiÇanakkale 5 günlük hava durumu tahmini

 KONYAHAVA DURUMU 

Soğuğun en çok hissedildiği illerden biri olan Konya'da hafta sonuna doğru kar yağışının etkili olması beklenirken pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde ise dondurucu soğuğun etkili olması bekleniyor. Konya'da sıcaklıkların -2 derecelerine kadar ineceği yönünde açıklama geldi.

Son dakika | Konya hava durumu tahminleriSon dakika | Konya hava durumu tahminleri

KAHRAMANMARAŞ HAVA DURUMU

İç Anadolu bölgesinde geçtiğimiz hafta etkili olan soğuk ve kar yağışı bu hafta da devam ediyor. Kahramanmaraş'ta haftanın ilk günleri parçalı bulutlu bir hava hakim olurken perşembeden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Son dakika | Kahramanmaraş 5 günlük hava tahminiSon dakika | Kahramanmaraş 5 günlük hava tahmini

TEKİRDAĞ HAVA DURUMU 

MGM'den gelen son dakika bilgisine göre; Tekirdağ'da sisli bir havanın etkili olması bekleniyor. Hafta sonuna doğru yer yer yağmur beklenirken sıcaklıkların 4-6 derece aralığında hissedilmesi öngörülüyor.

Son dakika | Tekirdağ'da soğuk hava etkili oluyorSon dakika | Tekirdağ'da soğuk hava etkili oluyor

MANİSA HAVA DURUMU

MGM'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Manisa'da perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıkların 6 derece civarında olacağı duyurulurken vatandaşların yağışlar öncesinde su baskınlarına karşı önlem almaları yönünde çağrı yapıldı.

Son dakika | Manisa 5 günlük hava tahminiSon dakika | Manisa 5 günlük hava tahmini

ANTALYA HAVA DURUMU

Akdeniz Bölgesi'nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan fırtına ve yağışlı hava Pazartesi nünü Antalya'da yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakırken salı gününden itibaren kentte yağmur şiddetli bir şekilde yağmaya devam edecek. Vatandaşların su baskınları konusunda dikkatli olmaları yönünde son dakika uyarısında bulunuldu.

Son dakika: Antalya hava durumuSon dakika: Antalya hava durumu

MERSİN HAVA DURUMU

Geçtiğimiz haftalarda yoğun yağışlar nedeniyle su baskınlarına maruz kalan Mersin'de haftanın ilk iki gününde parçalı bulutlu bir hava hakim olurken MGM'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Çarşamba'dan itibaren yağışlı hava Mersin'de yeniden etkili olmaya başlayacak.

Son dakika | Mersin 5 günlük hava tahminiSon dakika | Mersin 5 günlük hava tahmini

KAYSERİ HAVA DURUMU 

Kayseri'de son iki haftadır etkili olan kar yağışlarının ardından dondurucu soğukların etkili olması beklenirken sıcaklıkların -2 derecelerine kadar inmesi bekleniyor. Perşembe günün ise Kayseri'de kar yağışının geri döneceği bildirildi.

Son dakika | Kayseri'de perşembe gününden itibaren kar yağışı bekleniyorSon dakika | Kayseri'de perşembe gününden itibaren kar yağışı bekleniyor

SAMSUN HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan soğuk hava Samsun'da yağmurla birlikte etkili olurken pazartesi günün sıcaklıkların 6-8 derece aralığında görülmesi bekleniyor.

Samsun 5 günlük hava durumu tahminiSamsun 5 günlük hava durumu tahmini

ARDAHAN'DA TİPİ ETKİLİ OLDU - ARDAHAN'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Ardahan'da akşam saatlerinde kent merkezinde kar yağışı etkili oldu.

Yükseklerde etkisini artıran ve yer yer tipiye dönüşen kar nedeniyle, Karayolları ekipleri yollarda kar temizleme çalışması yaptı.

Karayolları 183. Şube Şefliği, sürücü ve vatandaşların, tipi nedeniyle tedbirli olması uyarısında bulundu. Ardahan'da okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili açıklama yapılması durumunda haberimizde yer alacaktır.

MALATYA'DA SOĞUK ETKİLİ OLUYOR

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava İç Anadolu bölgesinde de etkisini hissettiriyor. Malatya'da sıcaklığın -2 derecelere inmesi beklenirken hafta sonuna doğru karla karışık yağmur bekleniyor.Malatya hava durumuMalatya hava durumu

TRABZON HAVA DURUMU

MGM'nin yapmış olduğu son dakika açıklamasına göre; Trabzon'da hafta başında yağmur etkili olacak. Vatandaşların ani su baskınlarına karşı dikkatli olması gerekiyor. Hafta ortalarında ise yağmurun yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakması bekleniyor.

Trabzon 5 günlük hava tahmini (MGM)Trabzon 5 günlük hava tahmini (MGM)

ISPARTA'DA SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Soğuk hava yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alırken Ispartaİ'da sıcaklıklar -3 dereceye kadar düşüyor. Gece saatlerinde buzlanma olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde son dakika açıklamasında bulunuldu. 

Son dakika | Isparta 5 günlük hava durumu tahminiSon dakika | Isparta 5 günlük hava durumu tahmini

BİTLİS'TE KAR HEYECANI

Bitlis'te hafta sonunu fırsat bilen kayakseverler, El Aman Hanı Kayak Merkezinde kayak ve snowboard yapıp kızakla kaymanın keyfini çıkardı.
Kentte etkili olan yağışların ardından kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaştığı kayak merkezi, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

86 KÖY YOLUNA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle il genelinde 86 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti.

Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığını belirten Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ifade etti.

 

VAN'IN 3 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ
Türkiye genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken Van'ın 3 ilçesinde okulların tatil edildiği duyuruldu. Van valisi Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada öğrencilere seslenirken Van merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerindeki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle 13 Ocak Pazartesi günü tatil edildiğini belirtti. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline de bir gün süreyle idari izin verildi.

 

Son dakika | Van'da kar yağışı etkili oluyorSon dakika | Van'da kar yağışı etkili oluyor

SAKARYA HAVA DURUMU

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava Marmara Bölgesi'nde de etkili oluyor. Sakarya'da sıcaklıkların gece saatlerinde 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren kent genelinde yağışlı havanın etkili olması öngörülüyor.

Son dakika | Sakarya 5 günlük hava durumuSon dakika | Sakarya 5 günlük hava durumu

TOKAT HAVA DURUMU

Tokat'da soğuk hava yeni haftayla birlikte etkisini hissettirmeye devam ederken sıcaklıkların -1 seviyesine kadar inmesi bekleniyor. MGM, gece saatlerinde don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.

Bülten

Bakmadan Geçme