Meteoroloji'den Bölgede Sağanak Yağış Uyarısı

Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu; Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Bingöl çevrelerinin ise akşam saatlerinden itibaren alıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği; yağışların Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güney ve güneydoğulu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR:

KAR ERİMESİ UYARISI: Sıcaklıklardaki yükselişe ve ani sağanak yağışa bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Tunceli ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Adıyaman çevrelerinde meydana gelmesi beklenen toz taşınımı sebebiyle

görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Bakmadan Geçme