Medical Estetik alanındaki hocaların hocası Türkiye'de

Medical Estetik alanındaki hocaların hocası Türkiye'de

Örümcek ağı, yüz askılama ve muadil medikal estetik tekniklerini dünyada en profesyonel şekilde uygulayan ve bağlantılı konularda üst seviye seminer yetisine ve yetkisine sahip ‘hocaların hocası’ olarak adlandırılan Uygur Türkü Dr. Nejat CAN, kendisi gibi doktor olan eşiyle birlikte yeteneklerini Türkiye’ye ve Türkler'e adadı.

Uluslararası platformlarda gösterdiği başarılar sebebiyle çeşitli ülke hükumetlerince vatandaşlık kazandırılmaya çalışılan yetenekli doktor ve eşi, tercihlerini Türkiye’den yana kullandıklarını ve dünya milletleri yeteneklerinden faydalanacak ise bu hizmetin altında koşulsuz Türkün imzası olması gerektiğini belirttiler.

Dr. Nejat Can, basına yaptığı açıklamada, özellikle de Medikal Estetik alanında yaşanabilecek olası sorunlara tedbir sağlamak ve kamuoyunu bilinçlendirmek adına şu ifadelere yer verdi:

“Uzak doğunun en ücra köşesi Urumqi'de başladığım tıp eğitimim ve uygulamalarım İstanbul'da devam etmektedir. 25 yıllık meslek hayatımın son 15 yılını Organik İp Estetiği yönteminin her kilometre taşında öğrenerek, uygulayarak ve öğreterek geçirdim. Çok da keyif aldım. Organik İp Estetiği yöntemi ile ameliyatsız gençleştirme konusu yine uzak doğuda başlayıp tüm dünyaya yayılan ve hem hekimler hem hastalar tarafından sevilerek tercih edilen Medikal Estetik yöntemlerinden biridir. Teknolojinin baş döndüren hızı ile ilerlediğimiz global dünyada Organik İp Estetiği yöntemleri de inanılmaz bir hızda gelişmeye başladı. Yıllar önce kullandığımız hayvansal kaynaklı Katgüt ipler ile başlayan maceramız, bugünlerde teknoloji harikası ürünlerle üretilen iplerle devam etmekte ve daha da ileriye gidebileceğimizin sinyallerini vermektedir.

Yıllar öncesinde sade ve düz teknikler ile yalnızca cilt altına ip döşeyerek yapmaya çalıştığımız ameliyatsız gençleştirme yöntemlerinin yerini çağdaş, bilimsel ve kanıta dayalı yepyeni yöntemler aldı. Artık, Organik İp Estetiği yöntemi ile daha derin planda, daha çok yumuşak dokuya hakim olarak endikasyonlar dahilinde ameliyat sonuçlarını aratmayacak ve daha uzun süreli efektif sonuçlar almaya başladık. Bu olumlu gelişmelere paralel olarak meslekte yeni ve/veya Organik İp Estetiğine yeni ya da yeniden ilgi duyan hekimlerimizin sayısı da hayli arttı.

Organik ip Estetiği yönteminin popülerliği devam ederken bu yöntem ile ilgili ciddi bir kaynağın olmaması, ‘Organik İp Estetiği’ ile aynı ada sahip genişletilmiş bilgi hazinesi niteliği taşıyan kitabımın yazılma sebeplerinden biridir. Kitabın yazılmasındaki bir diğer neden ise "Bilgi paylaştıkça çoğalır ve değerlenir!" misyonudur. Medikal estetik alanındaki doğrulara ışık tutan bu kitabın hazırlanması esnasında teorik bilgi hazinesi ile yüksek katkı sağlayan sevgili eşim Dr. Hanife Can'a tıp dünyası ve değerli kamuoyu adına teşekkürü borç bilirim.”

Dr. Nejat Can KİMDİR?

1970 Urumqi doğumlu Dr. Nejat Can, eğitimini Xinjiang Tıp Fakültesi’nde aldı. Çin Halk Cumhuriyeti Xinjiang Üniversitesi'nden pratisyen hekim olarak mezun oldu. Beijing Medical University’de Kök Hücre ve Xinjiang Tıp Fakültesin’de Kozmetik Cerrahi ihtisası yaptı.

Tıp Doktorluğu diploması T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edildi ve askerliğini Yedek Subay olarak tamamladıktan sonra Türkiye’de serbest olarak çalışmaya başladı.

Çin Pekin Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma Merkezi ve Pekin Phoenix Genetik Tedavi Enstitüsü ile birlikte Kök Hücre Nakli ve Gen Tedavisi ile Santral Sinir Sistemi Hastalıkları, Gençleşme, Kök Hücrenin Estetikte Kullanılması, Sağlıklı Uzun Yaşam konularında çalışmalara katıldı.

Dr. Nejat Can daha sonra Tayvan, Tayland, Güney Kore, Singapur, Gürcistan, Fransa, İtalya ve İspanya’ya giderek Kozmetik Cerrahi ve Medikal Estetik Tıp konusunda uygulamalı eğitimler aldı.

Society of Aesthetic Medicine Singapore'da "All About THREADS" konulu Organik Thread Lifting İpleri ile Yüz ve Vücut Estetiği konusunda tüm eğitimlerini tamamlayan Dr. Nejat Can, "American Academy of Aesthetic Medicine" resmi üyesidir. Ayrıca, "American Academy of Aesthetic Medicine" tarafından verilen "Medical Aesthetic Board" sertifikasına sahiptir.

"American Academy of Aesthetic Medicine" tarafından verilen "Korean Advanced Facial & Body Techniques Master Class", "Fat Grafting Asia Master Class", "Facial Aesthetic Surgery Master Class" eğitimlerini tamamladı.

İngiltere’de bulunan, uluslararası geçerliliğe sahip ve Avrupa Birliğince de kabul gören 17024 Personel Akreditasyonu Kapsaminda, "IQ PCC - PYB APPLICATION EXPERT" kalite belgesi düzenleyen "IQ CERT" Personel Akreditasyon Kurumunun Organik İp Estetiği, Botulinum Toksin, Dermal Dolgu ve Mezoterapi uygulamalarının Türkiye Eğitimcisi ve Denetmeni olan Dr. Nejat Can, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veriyor.

Dr. Hanife Can KİMDİR?

Eğitimini Xinjiang Tıp Fakültesi'nde aldı. Çin Halk Cumhuriyeti Xinjiang Üniversitesi'nden pratisyen hekim olarak mezun oldu.

Çin Beijing Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma Merkezi ve Beijing Phoenix Genetik Tedavi Enstitüsü ile birlikte Kök Hücre Nakli ve Gen Tedavisi ile Santral Sinir Sistemi Hastalıkları, Gençleşme, Kök Hücrenin Estetikte Kullanılması, Sağlıklı Uzun Yaşam konularında çalışmalara katıldı. Ayrıca, Akupunktur eğitimini tamamladı.

Dr. Hanife Can daha sonra Tayvan, Güney Kore, Tayland, Singapur, Fransa, Monako, İtalya ve İspanya’ya giderek Medikal Estetik Tıp konusunda uygulamalı eğitimler aldı.

Society of Aesthetic Medicine Singapore'da "All About THREADS" konulu Organik Thread Lifting İpleri ile Yüz ve Vücut Estetiği konusunda tüm eğitimlerini tamamlayan Dr. Hanife Can, "American Academy of Aesthetic Medicine" resmi üyesidir.

Dr. Hanife Can, "IQ PCC - PYB APPLICATION EXPERT" kalite belgesi düzenleyen İngiltere "IQ CERT" Personel Akreditasyon Kurumunun Botulinum Toksin, Dermal Dolgu, Mezoterapi ve Organik İp Estetiği uygulamalarının Türkiye Eğitimcisi ve Denetmeni olarak İstanbul’da hizmet vermektedir.

Bakmadan Geçme