Maski'ye Çağrı : İçme Suyunda Asbest İddiası

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya Mahallesinde 34 yıldır değiştirilmeyen içme suyu boruları mahalle sakinlerinin sağlığını tehlikeye atıyor.

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya Mahallesinde 34 yıldır değiştirilmeyen içme suyu boruları mahalle sakinlerinin sağlığını tehlikeye atıyor. 

VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya Mahallesi'ne 1986 yılında heyelan tehlikesine karşı yeni konutlar yapılırken o tarihten beri içme suyu boruları değişmedi. Mahalle sakinleri içme suyu borularında kanserojen bir madde olan Asbest'in bulunduğunu iddia ederken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MASKİ'den yardım istiyorlar. 2011 yılında Türkiye'deki Bilim Kurullarında Asbest üreten boruların kullanımı yasaklanırken 2017 yılında yatırım pogramına alınan mahallede çalışmalar henüz başlamış değil. 

GÜRKAN'A ÇAĞRI

Mahalle adına Başkan Gürkan ve MASKİ'ye çağrıda bulunan Ballıkaya Mahallesi Kültür, Kalkındırma ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Ali Güner: "Hekimhan Ballıkaya Mahalle'mizin içme suyu şebekesi 34 yıldan bu yana yenilenmemiş olup, tamamen ASBEST kaplamış durumdadır. 2017 yılında programa alınmasına rağmen, parasal imkansızlık gerekçe gösterilerek programdan çıkartılmıştır. 2011 yılında bilim kurullarımızın da müdahalesiyle " ASBEST = KANSEROJEN"üreten bu boruların yasaklanmasına rağmen değiştirilmesini tehir ederek vatandaşın ASBESTLİ su içmeye mecbur edildiğini üzülerek izlemekteyiz.Temiz su içmenin insan hakkı olduğunu ve bunun üzerinden tasarruf sağlamayı düşünmeyeceğinizi ümit ederek ilgi ve alakalarınızı beklemekteyiz." dedi.

 

 

malatyatekhaber.com /

Bakmadan Geçme