Maski altyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal bölgeler başta olmak üzere Malatya merkezde de altyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor

Çalışmalar kapsamında, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Mullakasım Mahallesi’nde yeni yerleşim yerlerine ve içme suyu sıkıntısı yaşayan yerler için içme suyu hattı çalışması yapılıyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve teknik ekipten oluşan bir heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Sedat Kabakaş, depo seviyesinin üstünde kalan bölgeler için çalışma yaptıklarını belirterek, “Üst kotlarda kalan evler su alamıyordu. Bunun için çalışma başlattık. En kısa sürede tamamlayacağız. Saha çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e şükranlarımızı sunuyoruz. Sahada ciddi bir çalışma yapıyoruz. Suyu olmayan yerlere acil müdahale ederek sıkıntıları çözmeye gayret ediyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda tüm ekiplerin sahada mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını dile getiren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başkanımız bizlere sınırsız kaynak verdi. Bizlerde bunu doğru yöneterek altyapı ile alakalı sıkıntıları çözüyoruz. Suyu ölçülebilir hale getirmek istiyoruz. Suyu, kaynaktan başlayıp vatandaşımızın evine gelene kadar doğru yönetmenin çabası içindeyiz. Ne kadar su veriyoruz, ne kadar tahakkuk ediyoruz, ne kadar kayıp kaçağımız var. Bunu yeni teknolojiye göre yeni sistemlere göre yapmaya çalışıyoruz. Mullakasım Mahallemizin özellikle depo seviyesinin üstünde kalan evlerde içme suyu problemi yaşıyoruz. Yeni hatlar ve mevcut hatları yenileyerek; fiziki kayıp kaçak ve kaçak kullanılan sularımızı sisteme kazandıracağız. Maliyetlerin arttığı bir dönemde, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışıyoruz. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın sayesinde oluyor. Hiçbir su kanal idaresi böyle yatırım yapmıyor. Bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a şükranlarımı sunuyorum. Ekip arkadaşlarımı de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme