MASİAD 'Aile Şirketlerinin Sürekliliği için Kurumsallaşma ' Eğitim programı düzenledi.

MASİAD 'Aile Şirketlerinin Sürekliliği için Kurumsallaşma ' Eğitim programı düzenledi.

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği, Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile Aile Şirketlerinin Sürekliliği için Kurumsallaşma eğitim programı düzenledi. Eğitim programının öneminden bahseden MASİAD Dernek Başkanı İbrahim GÜNGÖR ‘Aile şirketlerinin devamlılığının sağlanması oldukça güç bir durumdur.Türkiye’de ,ekonomik yapının içinde çok büyük paya sahip olan aile şirketlerinin devamını sağlamak adına kurumsallaşma ,aile anayasası ve şirket anayasası gibi önem arz eden hususların dikkat edilmesi gereken konulardır.Biz  Masiad olarak Aile Anayasasının tüm kobilere ve kobilerin sürdürebilirliği için zorunlu hale gelmesini istiyoruz’. Dedi. Bu tür eğitimlerin devam edeceğini  söyleyen GÜNGÖR ‘ Masiad olarak bu tür etkinlikler kişiyi ve şirketini belli bir konuma gelmesinde önemli bir süreçtir. Ben bu konuda bize destek veren FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu bey’e ve bize eğitimi veren PRODA Yönetim  Danışmanı  M.Murat BAKIM Bey’e teşekkür ediyorum’. Şeklinde konuştu.
Fırat Kalkınma Genel Sekteri Abdulvahap Yoğunlu ise ‘ Ajansımızın 2019 yılı teknik desteği kapsamında Masiad üyelerine Aile Şirketlerimizin sürdürebilirliğini sürekliliğini anlayabilmek için kurumsallaşma eğitimi faaliyeti düzenlemiş olduk.Ben öncelikle kendi üyelerine ve Malatyamızın değerli iş adamlarına kurumsallaşmasına yönelik bu eğitime başvuran Masiad’a teşekkür ediyoruz.Bu beş gün boyunca gerçekten aile şirketlerimizin kurumsallaşması açısından dünyada ki trendlerle birlikte yine bir tarafında yer alan farklı yöneticilerle birlikte bazı vizyon ve misyon’a yönelik eğitimler alındı.tabi bunların sürekliliğini sağlamak gerekiyor.Bu eğitimler biraz farkındalık eğitimi oluyor.Ülkemizin % 90 ‘a yakını aile şirketi .Aile Şirketi demek aslında hem bir aileye veya şirketin çok önemli departmanların birer kişi yönetilmesi anlamına geliyor.Bunların artık kişilerin ömürlerinin üstünde kurumsal yapılarla gitmesi gerekiyor ki firmalarımız hem uzun ömürlü olsun hem de rekabetleri olsun.İnşallah derneğimizle birlikte daha aktif faaliyetler ve eğitimler düzenleriz’. İfade etti.
Masiad dernek üyelerine eğitimi veren ve Aile Şirketlerinin öneminden bahseden PRODA management  consulting Yönetim Danışmanı M.Murat BAKIM ise ‘İş dünyasında yaşanan en yaygın ve en önemli sorun sürdürebilirlik olduğunu söylemek hiçte yanlış olmaz.Özelikle söz konusu olan Aile şirketleri söz konusu olduğunda verimlilik ,karlılık ve büyüme hedefleri değerlendirildiğinde maalesef işletmelerimiz sağlıklı bir trende sahip değildir.Bu sonucun irili ufaklı ,önemli önemsiz bir çok nedeni vardır.Neden ne olursa olsun,nedenlerin altında yatan esas nedenin şirketlerin yönetim anlayışlarında gerekli kurumsal alt yapının olmamasını özellikle vurgulamak gerekir.Hazırlayıp sunmuş olduğumuz eğitim programı ile katılımcı şirket üst yönetimlerine kurumsal yönetimle ilgili bilgiler verilmesi ve kurumsal yönetime doğru ilerlemeleri için gerekli başlıca araçların neler olduğunun aktarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda katılımcılara teorik bilgiler vermenin yanında günlük hayatta uygulanacak şekilde bilgiler vermenin yanında günlük hayatta uygulanacak şekilde bilgiler atölye çalışmaları ile kendilerine gösterilmiştir’.sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme