Malatyaspor Taraftarlar Derneğinden Irkçı Saldırılara Karşı Tepki

Y. Malatyaspor'umuzun Beninli kalecisi Fabien Farnolle, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını 1-0 yenerek tur atladıkları maçın ardından ırkçı hareketlere maruz kaldı.

Y. Malatyaspor’umuzun Beninli kalecisi Fabien Farnolle, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Slovenya’nın Olimpija Ljubljana takımını 1-0 yenerek tur atladıkları maçın ardından ırkçı hareketlere maruz kaldı. 
Fabien Farnolle, müsabakanın sonunda kendisine yönelik ırkçı hareketlerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
“Maç içinde olabilecek olaylara karşı her futbolcu hazırlıklıdır. Ben de öyleyim. Futbolda baskı her zaman olacaktır. Ancak maçtan sonra utanç duyulacak hareketler vardı. Onun için bu tarz hareketleri kınıyoruz. Belki bu ülkeye mal etmemek gerekiyor ama bunu yapan insanların utanması gerekiyor. Çünkü biz buraya futbol oynamaya geliyoruz, insanlara bir şölen sunuyoruz. Beyaz ya da Afrikalı ayırımı yapmak çok kötü bir şey. Utanç duyulması gereken bir şey.” dedi. 
 Bizde öncelikle futbolcumuza karşı yapılan bu hareketi kınıyor ve futbolcumuzun bu açıklamasını destekliyoruz.  
Y. Malatyaspor’umuzun UEFA Liginde tur atlamasından dolayı tüm futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve kıymetli başkanımız Adil GEVREK’İ tebrik ediyor, ilimize ve ülkemize yaşattıkları bu galibiyet sevincinin devamının gelmesini temenni ediyoruz. 
UEFA’da tur atlamamızdan dolayı bizleri tebrik eden başta Binali YILDIRIM ve tüm siyasileri, basın mensuplarını, spor kulüplerini, kardeş takımımız Adanaspor’u ve değerli taraftarlarını yaşadığımız bu duyguya ortak oldukları için teşekkürü bir borç biliriz.  
 Malatyaspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu

Bakmadan Geçme