Malatya'da Sıfır Atık Belgesini Alan İlk Belediye Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Malatya'da Sıfır Atık Belgesini Alan İlk Belediye Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Çevre ve doğanın korunmasına yönelik hizmetleriyle ülke çapında adını duyuran Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınması zorunlu hale gelen ‘Sıfır Atık’ Belgesini Malatya’da ilk alan yerel yönetim oldu.
Yeşilyurt Belediyesine, çöplerin ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atık çöplerin oluşmaması adına ilçe genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra hizmet binalarına yerleştirdiği geri dönüşüm atık kutuları ve personellere yönelik eğitim çalışmalarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık’ Belgesi verildi. 
 ‘SIFIR ATIK’ PROJELERİNE YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesine büyük yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleriyle tam destek veren Yeşilyurt Belediyesi, ‘1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ile ‘Mobil Geri Dönüşüm Aracı’ projelerinden dolayı 2019 yılında Sıfır Atık ‘Yerel Yönetim Başarı’ ödülüne layık görülüp, 1.359 Belediye arasında ilk 5’e girme başarısını elde etmişti.
‘SIFIR ATIK’ BELGESİYLE HİZMETLERİMİZİ TAÇLANDIRDIK”
Gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya emanet etmek adına örnek yatırımlarda bulunduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık’ Belgesiyle çevre hizmetlerini taçlandırdıklarını ifade etti.
“HER ALANDA OLDUĞU GİBİ ÇEVRE HİZMETLERİNDE DE İDDİALIYIZ”
Çevre ve doğaya büyük zararlar veren atıkların ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırılması bakımından toplumda farkındalık yaratan hizmetlerde bulunduklarını anımsatan Başkan Çınar, “ Gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya emanet etmek adına sürdürdüğümüz yatırımlar, projeler ve bilgilendirme çalışmalarımızın neticesinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ‘Sıfır Atık’ Belgesi aldık. 2020 Yılı Haziran ayına kadar tüm yerel yönetimler, kamu, kurum ve kuruluşların alması zorunlu hale gelen bu belgeyi Malatya’da ilk alan Belediye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Sıfır Atık’ projelerinin büyük önem kazandığı son yıllarda; bölgemizde başka bir örneği bulunmayan, teknik donanımı ve hizmet alanlarıyla çevre yatırımlarımızın daha planlı ve sistemli bir şekilde yürütmemizi sağlayan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisimizin yanı sıra toplumda farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projelerimizle bu alanda da ne kadar iddialı olduğumuzu ortaya koymuştuk. ‘1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ile ‘Mobil Geri Dönüşüm Aracı’ gibi özel projelerimizle 2019 yılında 1.359 belediye arasında ilk 5’e girmemiz çevre yatırımlarından ne denli başarılı olduğumuzu gözler önüne sermiştik. ‘Sıfır Atık’ Yerel Yönetimler Başarı Ödülümüzü Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin elinden almakta bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Planlı ve sistemli bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde; 1.478 ton kâğıt geri dönüştürülüp 25.132 adet ağaç kurtarıldı. 1.090 ton plastik geri dönüşümü sağlanırken, 17.767 varil petrolden tasarruf sağlandı. 396 ton cam geri dönüştürülüp 475 ton ham madde tasarrufu sağlandı. 352 ton metal geri dönüştürülüp  458 ton hammadde tasarrufu sağlandı. İlçe genelinde 12 ton bitkisel atık yağ toplanırken, 8.075 metreküp depolama alanı kazanç sağlandı. Bu tür çalışmaların yanı sıra ilçemizdeki okullar, kamu, kurum ve kuruluşlar ile hizmet binalarımıza yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları, atıkların toplanması, öğrencilere ve çalışanlarımıza yönelik eğitim programlarımızla Bakanlığımızın talimatlarını aynen yerine getirmiş olduk.” dedi.
“SIFIR ATIK BELGESİ YENİ HİZMETLER İÇİN BİZİ TEŞVİK EDECEKTİR”
‘Sıfır Atık’ konusunda duyarlı ve hassas bir hizmet felsefesine sahip olduklarını hatırlatan Başkan Çınar, “ 2020 yılında da çevre hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çöplerin ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atık çöplerin oluşmaması adına ilçemiz genelinde yaptığımız düzenli ve sistemli çalışmalarımız neticesinde ‘Sıfır Atık’ belgesine sahip olmak yeni projeler noktasında bizi teşvik edecektir. ‘Sıfır Atık’ gibi değerli bir projeye öncülük eden Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak üzere çevre hizmetlerimizi bu belgeyle ödüllendiren Sayın Bakanımız Murat Kurum’a şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Temiz,düzenli ve yaşanabilir bir Yeşilyurt için hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. ” dedi.

Bakmadan Geçme