Malatya'ya Radikal kararlar şart

Halk sağlığı uzmanlarından İl Hıfzıssıhha Kurulu ve Büyükşehir Belediyesine kent merkezi için 'Radikal Karar

Haber/Yorum: Yaşar KARAASLAN

Malatya merkezi kıpkızıl oldu. Sağlık Bakanlığının son yayınladığı korona virüsün yayılım haritasında Malatya merkezi tamamıyla kızıla dönüştü. Halk sağlığı uzmanlarından; İl Hıfzıssıhha Kurulu ve Büyükşehir Belediyesine kent merkezi için “Radikal Karar” alma çağrısı.

Ödeme-toplu ulaşım ve alışveriş merkezleri

Büyükşehir statüsünden önce Orduzu, Hanımın Çiftliği, Hatunsuyu, Topsöğüt, Bostanbaşı, ve Konak Beldeleri arasında yer alan ve Banka, Postane, Maski, Fedaş, Doğalgaz, cep telefon faturaları gibi ödeme şubeleri, toplu ulaşım ağları indirme-bindirme merkezleri ile ticari işletmeler, bürolar ve alış-veriş merkezlerinin bulunduğu Malatya Merkez yerleşim alanlarında korona virüs tehdidi gün geçtikçe büyüyor.

Virüsün kalıcı mekanı: Malatya merkez

Seçilmiş yöneticilerin propaganda (Reklam) amaçlı; temel atma, açılış, hizmete atma törenlerinin yanı sıra vatandaşların, düğün-sünnet, nikâh gibi sosyal mesafe kurallarının uygulanması mümkün olmayan etkinliklerinin tam gaz devam etmesi, Malatya’yı korona virüsün kalıcı mekanı haline getirdi. Malatya’da korona virüs riskinin en yüksek olduğu bölgelerin yer aldığı harita yayınlandı. Haritaya göre Malatya merkezinin neredeyse tamamı korona virüs tehdidi altında.

Radikal kararlar şart

Kent merkezinden dalga dalga mahallelere yayılan korona virüse karşı, “İnsanlar zorunlu olarak (Fatura-banka-alış-veriş vs.) merkeze iniyor. Valilik İl Hıfzıssıhha Kurulu ile Büyükşehir Belediyesinin, kent merkezinde sosyal mesafe kurallarına uymayı zorlaştıran bazı radikal kararların acilen alınması gerektiğini” söyleyen sağlık uzmanları, “Aksi halde virüsün yayılımını önlememiz mümkün değil.” Dediler.

Bakmadan Geçme