Malatya Valiliğinden Depremde zarar gören vatandaşlara Duyuru

Malatya Valiliğinden Depremde zarar gören vatandaşlara Duyuru

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada; 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle kesin hasar tespitlerine ilişkin çalışmalar devam etmektedir. 
İkamet etmiş olduğu bina ya da evin hasar tespit durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın; Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi No:4 Battalgazi adresinde faaliyet gösteren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasında kurulmuş olan müracaat masasına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca verilen bilgilerde; 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde ikamet etmiş olduğu evinin yıkıldığı, yıkılacak derecede olduğu veya ağır hasar gördüğü tespit edilen vatandaşlarımızdan acil ihtiyaçlarını (kira, taşınma ve diğer) karşılamak üzere ev sahibi olanlara 11.000 TL kiracı olanlara ise 5.000 TL yardım yapılmaktadır. 
Söz konusu yardımlar kapsamında; ev sahiplerine 5.000 TL ve kiracılara ise 2.500 TL olarak acil ödeme yapılmaktadır. Bu vatandaşlarımızdan yeni bir konuta taşınanlara, ikametlerini yeni adreslerine almış olmaları ve kira kontrat belgelerini Valiliğimiz önündeki AFAD Başvuru Çadırlarında bulunan ilgili görevlilere veya İlçe Kaymakamlıklarına ibraz etmeleri halinde kira yardımı olarak ev sahibi olanlara 6.000 TL, kiracı olanlara ise 2.500 TL kira yardımı yapılacaktır.
 

Bakmadan Geçme