Malatya TSO 'Malatya Peyniri'ne Coğrafi İşaret Tescili aldı

Malatya'nın yöresel peyniri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle

Malatya’nın yöresel peyniri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle “Malatya Peyniri” adıyla Coğrafi İşaret Tescili aldı. Tescil belgesini teslim alan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya’mızın ticari hareketliliği için Coğrafi İşaret Tescilini önemsiyoruz” dedi.

Malatya Ticaret ve sanayi Odası (MTSO) tarafından yapılan başvuru ile Malatya’nın yöresel peyniri “Malatya Peyniri” olarak tescillendi.

Türk Patent ve Marka Kurumu BaşkanVekili Cemil Başpınar, Malatya Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na teslim etti.

“MALATYA PEYNİRİ ADIYLA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDIK”

Malatya’nın ticari hayatının canlılığı için Coğrafi İşaret Tescilini önemsediklerini belirten Başkan Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu güne ilimiz sanayisinin büyümesi adına güçlü adımlar atarken bir yandan da ilimiz ticari hayatının gelişmesi adına projeler üretiyoruz. Bu anlamda Malatya Gastronomisinin daha bilinir ve tercih edilir hale gelmesi için marka tescillerini önemsiyoruz. Oda olarak geçtiğimiz yıl Malatya Kağıt Kebabına Coğrafi İşaret Tescili almıştık. Bu yıl da Malatya’mızın dört bir köşesinde evlerde ve sanayi tesislerinde üretilen yöresel peynirimize Malatya Peyniri adıyla Coğrafi İşaret tescili aldık. Belgemizi, bizler için de bir gurur kaynağı olan, bulunduğu görevde ciddi başarılara imza atan hemşerimiz Türk Patent ve Marka Kurumu BaşkanVekili Cemil Başpınar’ın elinden almak ayrı bir mutluluk verdi. Değerli hemşerimize de tescil süreçlerinde bizlere gösterdiği ilgi, alaka ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte ilimizin farklı ticari ürünlerine coğrafi işaret tescili alma girişimlerimiz devam edecek” dedi.

“ZİNCİR MARKETLERDE SATIŞININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Ulusal büyük zincir marketlerde Coğrafi İşaretli ürün satılması zorunluluğu olduğunu hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, “Tescilini yapmış olduğumuz Malatya Peyniri marketlerde perakende olarak satışı yapılabilir bir ürün. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan perakende ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanunda yapılan son değişiklikte zincir mağazaların raf alanlarının en az yüzde birini coğrafi işaretli ürünlere ayırması zorunluluğu bulunuyor. Zincir marketlerde Malatya Peyniri satışına ağırlık verilmesi adına girişimlerde bulunacağız. Yurt içinde ve yurt dışında bulunan büyük zincir marketlerde Malatya Peynirimiz yer almaya başlayınca hem ürünümüzün tanınırlığı artacak hem de üreticimiz daha fazla para kazanmış olacak” dedi.

BAŞPINAR: “ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Türk Patent ve Marka Kurumu BaşkanVekili Cemil Başpınar, “Bir Malatyalı olarak ben de memleketimin ürünü olan Malatya Peyniri Coğrafi İşaret Belgesini Malatya TSO Başkanımıza takdim etmekten dolayı mutluluk duyuyorum. İnşallah bu belge Malatya’mızın ticaretine ve sanayisine önemli bir katkı sağlar. Malatya Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na da tescil sürecinde gösterdikleri gayretlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme