Malatya Sanayisinin Kaderi Değişiyor

Göreve geldiğimiz günden itibaren Malatya sanayisinin en önemli sorununun arıtma tesisi sorunu olduğunu ifade ettik ve bununla ilgili çalışma başlattık.

Göreve geldiğimiz günden itibaren Malatya sanayisinin en önemli sorununun arıtma tesisi sorunu olduğunu ifade ettik ve bununla ilgili çalışma başlattık.
Özellikle Şahnahan bölgesinde dereye akan atık suların çevreye verdiği zararı, o suyla sulama yapılan sebze ve meyvelerin sağlığımızı tehdit ettiğini birçok platformda dile getirdik.
Günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak projemizi hazırladık.
Ocak ayında yaşadığımız depremin ardından ilimiz Pütürge ilçesine teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza mevcut atık su arıtma tesisimizin depremden zarar görerek işlevselliğini yitirdiğini ilettik.
Afet sonrası oluşan buruk atmosferde konuya büyük bir hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonucu çalışmalar ivedilikle başlatılmıştı. 
Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir tempoyla üzerinde çalıştığımız arıtma tesisinin ihalesi 24 Eylül’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapıldı.
İhaleye MTSO Başkanı olarak ben de eşlik ettim.
İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdi. Ve ihaleyi kazanan HNC inşaat firmasıyla bugün sözleşme imzalayacağız.
Firma yetkilisi Proje Müdürü Mehmet Özmen Öztürk Bey aramızda.
Yaklaşık 250 Milyon TL değerindeki tesisin 24 ay sonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz. 
Günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak tesis tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve teknolojik arıtma tesislerinden olacak. 
Tesisin tamamlanmasıyla Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.
30 yıldır çözülemeyen arıtma sorununun çözülmüş olması, bunun da görev süremizde hayata geçmesi bizleri mutlu ediyor.
Malatya’mızın ve sanayimizin kaderini değiştirecek olan bu dev projenin hayata geçmesinde katkı sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’a Malatyalı hemşerilerim ve sanayicilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım. 
Malatya’mıza, sanayimize ve sanayicilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.
 

Bakmadan Geçme