Malatya'nın bağrına hançer saplamak istiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, “Şehrin en verimli arazilerinin olduğu bölgeye çimento fabrikası kurmak, Malatya’nın bağrına hançer saplamak istiyorlar.AKP’nin rant için yapmayacağı bir şey yok” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Kuyulu Mahallesi’ne öğütme ve paketleme,Görgü Mahallesi’ne ise karker ocağı ve kırma/eleme tesisi yapılmak istenen Çimento Fabrikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bölge sakinlerinin 14 Aralık 2021 tarihinde yapılan “halkın katılımı toplantısında” tepkilerini dile getirdiği çimento fabrikasının Malatya’nın bağrına hançer saplamak anlamına geldiğini kaydetti.

ONLARCA TAŞ OCAĞI YETMEMİŞ OLACAK Kİ!

Görgü (Cafana), Duruldu, Haçova, Kuyulu, Kuşdoğan, Çayırköy,Fatih Mahallesi’nin içerisinde yer aldığı Çerkezyazısı’nın taş ocakları aracılığıyla yok edilmek istendiğini,bölgede yaşayan köy ve mahalle sakinleri itiraz ettikçe taş ocaklarının kapasitesi artırıldığını belirten Ağbaba, “Doğa düşmanı AKP bununla da yetinmemiş olacak ki bu kez de bölgeyi çimento fabrikası ile yok etmek istiyor. Daha önceki fabrikalarda olduğu gibi önce köylüleri ikna etmeye çalışıyorlar. Bugün fabrika yetkilileri bölge sakinleri ile bir araya gelerek fabrikanın bölgeye zararı olmayacağını anlatmışlar. Oysa ki Çimento fabrikalarının yapıldığı yerleri gördüğümüzde o bölgelerde doğa yok oluyor. Bölge çöle dönüyor.Çimento fabrikalarının yakın bölgelerine ciddi zararlar verdiği bir gerçek. Malatya’da da farklı bir durumla karşılaşmayacağız.Fabrika açılırsa, vatandaş köylerini terk etmek zorunda kalacak,kayısı ağaçları kuruyacak,hayvancılık yapılamaz hale gelecek" dedi.

YERLEŞİM YERLERİNİN ORTASINDA ÇİMENTO FABRİKASI OLUR MU?

Bölge sakinlerinin ÇED süreci ile ilgili geçmişte tepki koyduklarını ancak fabrikanın yeni bir ÇED süreci başlatarak inatla fabrika yapmak için çaba gösterdiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “hem taş ocakları hem de çimento fabrikası ile Malatya adeta kaderine terk ediliyor.Çimento fabrikasının yapılacağı yerin yakınında MASKİ, Kızılay’ın Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile Çadır ve Tekstil Fabrikası,Gümrük Ticaret İl Müdürlüğü,eğitim kurumları  var. Sanki başka bir yer yokmuş gibi, Malatya’nın gelişen ve büyüyen bölgesinde, yerleşim yerlerinin tam ortasında bir fabrika inşa etmek olsa olsa AKP iktidarında olur.Malatya’nın zararına olan her konunun karşısında olduğumuz gibi bu konuda da il ve ilçe örgütlerimizle birlikte bölge sakinlerinin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme