Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanını Seçti

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanını Seçti

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Çocuk Meclisi Başkanını ve Yürütme Kurulunu seçti.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan,   okul idareci ve öğretmenleri, veliler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, sivil toplumla belediye ve kamu kurumlarını buluşturmak amacı ile demokrasi anlayışını hayatın bütün alanındaki herkese yaymak için kent konseyleri çatısı altında meclisler kurulduğunu belirtti. Düzenlenen Genel Kurul Toplantısı ile Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulunu seçeceklerini belirten Artan, “Malatya Kent Konseyi olarak kentte yaşayan gençlerin, kadınların ve çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yapıyoruz.  İşte çocuk meclisimiz de, çocukların yaşadıkları kentte söz sahibi olmaları adına oluşturulan bir oluşumdur” dedi.

Çocuk Meclisi Başkanı Yunus Emre Dertli, Kent Konseyi Çocuk Meclisi çatısı altında iki yıl görev yaptığını belirterek,  “ Bugün bayrağı devredeceğim arkadaşımdan tek bir isteğim var. Yapmış olduğu çalışmalarda hak, adalet, emanet ve güven duyguları ile birlikte çalışmasını istiyorum. Yeni seçilecek başkan ve yürütme kurulunun çok güzel işler yapacağına inanıyor, Malatya için hayırlı olmasını istiyorum” dedi. 

Divan teşekkülünün ardından aday olmak isteyen 16 çocuk kent ve çocuklar için yapmayı planladıkları çalışmaları anlattılar.   Çocuk Meclisi Genel Kurulu’nda çocuklar çevre, eğitim, park ve bahçeler, kültürel geziler gibi birçok alanda yapmayı planladıkları çalışmaları genel kurulun bilgisine sundular.

Yapılan seçimin ardından Ravzanur Güde Çocuk Meclisi Başkanı olarak seçildi. Genel Kurulun ardından Çocuk Meclisi Yeni Başkanı Ravzanur Güde,  Çocuk Meclisi Eski Başkanı Yunus Emre Dertli’ye yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederek plaket takdim etti.
 

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri
Ravzanur Güde        Başkan
Harun Erdem Han        Başkan Yardımcısı
Hatice Sude Kanbay
Rüveyda Tok
Adem Melih Genç
Tarık Efe Macit
Ahmet Burak Atik
Esma Kaymaz
Sena Yiğit
Yakup Kılınç
Efil İkra Boztepe
Güler Baydoğan
Minagün Tekin

Yedek Üyeler
Azra Candiri
Oğuzhan Kartal
 
 

Bakmadan Geçme