Malatya Kamuoyuna Duyuru!

Naile ALTUNTAŞ 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı

Son aylarda Malatya'da "Engelli Bakış" adında bir dergi satarak engellilere yardım topladıklarını iddia eden şahısların biz engellilerin toplumdaki imajından faydalanmak suretiyle çok sayıda dergi sattıklarını ve para topladıklarını öğrenmiş bulunuyorum.

Dergiyi satan ve engellilere yardım ettiğini iddia eden derneğin Malatya'daki Engelli Dernekleriyle hiç bir alakaları yoktur ve Malatya'da topladıkları paralarla Malatya'da hiç bir engelliye yardım ettiklerini de duymadım, öğrenemedim, yetkilisine sordum söyleyemedi.

Öğrendiğime göre "derneğin" merkezi Bursa imiş. Bursa'da engellilere bir yardım yapıp yapmadığı da belli değil.

Bizim için önemli olan şu: bizim adımızı ve Malatya'da yıllardır uğraşıp oluşturduğumuz saygın imajımızı kullanarak şehrimizin al-i cenap halkından topladığı paraları nerede, nasıl kullandığını bilmediğimiz bu dernekle mücadele etmemiz, dergi veya herhangi bir materyalin satışını yaptırmamamız, dolandırıcı iseler de devletimizi haberdar edip yasal önlemlerin alınmasını sağlamamız gerekmektedir.

Biz, yıllardır, devletimizin de desteğiyle Malatya'da "Dilenen Engelli" imajını sildik. Tüm ihtiyaçlı engellilerimizin devletin sağladığı maaş desteklerine ulaşması için uğraşıyoruz. Bu maaşları yetmeyen engelli arkadaşlarımız ise ya bir şeyler satarak ya da yapabildikleri bir hizmeti sunarak gelir elde etmeye çalışmaktadırlar. Asla dilenmeyi düşünmemektedirler.

Dilenme kültürünü tekrar getirmek isteyen bu ve bunun gibi "derneklere" imkan vermeyelim.

Sağlıcakla kalın.

Naile ALTUNTAŞ

3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı

Yorumlar 1
vatandaş 24 Eylül 2020 22:51

Kulak asılmayacak bir haberdir yaptıkları başarıyı kendilerine yediremeyen bir şahısın hakaret kaynaklı bir yazısıdır kimse dolduruşa gelmesin Hayır allah rızası için yapılır

Bakmadan Geçme