Malatya İtfaiyesinin yoğun mesaisi

Malatya İtfaiyesi bugün 73 çağrı aldı

Malatya İtfaiyesi Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu bir açıklama yaparak, Bugün sabah saat 8 itibari ile toplam 73 çağrı aldıklarını açıkladı.

 Bunlardan 51 tanesi yangın, 4 tanesi trafik kazası ve 18 tanede diğer kurtarma, bilgi ve danışma amaçlı idi. Tüm olaylara müdahale edildi. An itibari ile yalnız şu an 3 noktada çalışma devam ettiğini bildirdi.

Başkan Katipoğlu açıklamasına, "İçinde bulunduğumuz hafta boyunca sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir. Bu da örtü yangınlarında ciddi bir artışa neden olmaktadır. Bugün çıkan rüzgarın etkisiyle de yangın sayılarında ciddi oranda artış yaşanmakta. Güneş ışınları, kuru otların tutuşmasını kolaylaştırmaktadır, ayrıca araç içerisinden atılan sönmemiş sigara izmaritleri, doğaya bırakılan cam şişe atıkları insan eliyle yangın çıkaran sebepler arasındadır. Bu konularda vatandaşlarımızın daha hassas davranmaları ve hızlı müdahalenin olabilmesi ve yangının büyümeden kontrol altına alınması için 112 acil çağrı merkezine bildirmeleri önem arz etmektedir. Küçük kıvılcımlar yılların emeğini, küle çevirmesine toplum olarak izin vermeyelim.
Tabi yangınların yanı sıra trafik kazaları gibi diğer kurtarma olaylarına da devam etmekteyiz. Bugün sabah saat 8 itibari ile toplam 73 çağrı aldık. Bunlardan 51 tanesi yangın, 4 tanesi trafik kazası ve 18 tanede diğer kurtarma, bilgi ve danışma amaçlı idi. Tüm olaylara müdahale edildi. An itibari ile yalnız şu an 3 noktada çalışma devam etmektedir.
Bizler Malatya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi olarak 7/24, 19 farklı noktada görev yapmaktayız. Bugün olağanüstü bir yoğunluk olduğundan ve yangınlar hemen hemen aynı saatte başladığından tüm idari görevdeki arkadaşlar ile istirahat halinde olan çalışma arkadaşlarımızı da göreve çağırdık." ifadelerini kullandı.

Bugün ki yangınların en büyüğünün ise, Doğanyol Konurtay ve Arguvan Güvençli mahallelerinde olduğu da açıklandı.

Bakmadan Geçme