Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sorunlar bitmiyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sorunlar bitmiyor

Malatya eğitim ve araştırma hastanesinde neler oluyor yazımız üzerine bir çok konularda şikayetler ve doneler gelmeye devam ediyor. Bize gelen bu konular ile ilgili ilk olarak sendikal örgütlenme konusunda ki bilgiler dikkatimizi çekti ve hiçte yabana atılmayacak iddialar bulunuyor .
Geçmiş yıllardan bugüne kadar bazı üst düzey yönetici konumunda bulunan kişilerin koltukda kalma uğruna herşeyi yaptıkları ve bunlardan bir tanesinin de her zaman iktidar partisinin yanında olduğunu söyleyen ve siyasi baskilar ile çalışanları üye yapan sendikanin siyasi ayağından yardım istemeleri.
Bu anlamda ilk taşeron işçi çalışıldığı yıllarda sendikal örgütlenme başladığında Türk-İş e bağlı sendikaların burada yetki almasının önüne geçmek için ortaya konan senaryo halen işlemeye devam ediyor. Çünkü işçinin her zaman yanında olan haksızlığa dur diyen Türk-İş e bağlı sendikaların burada yetkili olması kendi kurduklari çarkın işlemez hale gelmesi demekti. Bu yüzdende hastane üst düzey bir yoneticinin göreve  ilk basladigi gün verdiği demeçte "dışarıda sendika sendika başkanı veya temsilcisi birisi burada hastanemizde idareci amir müdür konumunda olamaz varsa biz bunların önüne geçeceğiz ve gerekeni yapacağız " demesine rağmen Türk-İş e bağlı temsilci ve yöneticileri görevden alınmasına rağmen malum hak-iş ve diğer sendika temsilcileri görevde kalmaya devam etmislerdir. Son zamanlarda daha ileri boyut kazanan bu durum mobbing uygulamalar tutanak tutmalar görev yeri değiştirmeler ile devam ederek sindirilmeye ve örgütlenmenin önüne geçmeyi hedefledikleri açıkça görülmüştür.
Bizler gazeteci olarak tüm kesimden toplumun genele ve özel sorumlarini talep olsun veya olmasın bunları kamuoyu ile paylaşıp dile getirmek gorevmizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor durumda sanki Malatya'da sağlık sektöründe her şey yolunda bir tek bu konularda soorun varmış gibi idarecilerin bu konularla ilgilenip meşgul olması manidardır. Bizle r gazeteci olarak bize gelen bilgiler doğrultusunda sadece uyarı haberi yaptigimizi daha öncede şimdi de deklare ediyoruz. O yüzden son olarak şunu söylüyoruz bırakın bu işlerle uğraşmayı sizin göreviniz vatandaşa daha nasıl iyi bir sağlık hizmeti olsun. Siyaset veya sendika ile ilgileneceksiniz birakin o koltuğu gidin o işleri dışarda yapın . Şu unutulmamalıdır ki koltuklar birilerine kalıcı değildir.

Yorumlar 4
MALATYA CADDE 28 Mart 2020 20:14

Mehmet Çalışkan; ülkemiz her türlü sorunun altından kalkabilecek güçlü bir ülkedir. Kukla diyorsun sen kuklamasın cevap veriyorsun .Birilerinin yaltakçılığını yapıyorsun. Araştırma gazetecilik doğruları okurlara aktarmak ne zamandır kukla oldu. Ben gazeteciyim tehdit yok haberde. siz tehdit ediyorsanız yerim yurdum belli.

AHMET MEHMET HASAN 27 Mart 2020 11:22

DUNYANIN BU PANDEMİ OLAYIYLA UGRASIRKEN SİZİN EGER HABERCİLİK ANLAYISINZ BUYSA SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR..(PANDEMİ.SALGIN HASTALIK) SİZ VE BU HABERİ VERENLER BİLSİN DİYE ACIKLADIM...

Mehmet Çalışkan 26 Mart 2020 22:23

Dünyanın, ülkemizin ve ilimizin büyük bir salgınla mücadele verdiği bu günlerde gazetecilik gibi kutsalı kullanarak birilerinin kuklası olmak ne acizlik. Hastanede usulsüz işler yapan, sendika ayağıyla insanlara yapmadıkları haksızlık kalmayan insanların maşası olmayın. İşin aslını birde o sendikalardan çeken biz personellere sorun. Asıl siz insanlara tehdit etmeyi bırakın da sağlık teşkilatındaki insanlar görevlerini yapsın. bu ikinci göndermem gazeteciyseniz yayılarsınız MALATYA CADDE: Mehmet Çalışkan; ülkemiz her türlü sorunun altından kalkabilecek güçlü bir ülkedir. Kukla diyorsun sen kuklamasın cevap veriyorsun .Birilerinin yaltakçılığını yapıyorsun. Araştırma gazetecilik doğruları okurlara aktarmak ne zamandır kukla oldu. Ben gazeteciyim tehdit yok haberde. siz tehdit ediyorsanız yerim yurdum belli.

Mehmet Çalışkan 26 Mart 2020 20:34

Dünyanın, ülkemizin ve ilimizin büyük bir salgınla mücadele verdiği bu günlerde gazetecilik gibi kutsalı kullanarak birilerinin kuklası olmak ne acizlik. Hastanede usulsüz işler yapan, sendika ayağıyla insanlara yapmadıkları haksızlık kalmayan insanların maşası olmayın. İşin aslını birde o sendikalardan çeken biz personellere sorun. Asıl siz insanlara tehdit etmeyi bırakın da sağlık teşkilatındaki insanlar görevlerini yapsın. MALATYA CADDE: Mehmet Çalışkan; ülkemiz her türlü sorunun altından kalkabilecek güçlü bir ülkedir. Kukla diyorsun sen kuklamasın cevap veriyorsun .Birilerinin yaltakçılığını yapıyorsun. Araştırma gazetecilik doğruları okurlara aktarmak ne zamandır kukla oldu. Ben gazeteciyim tehdit yok haberde. siz tehdit ediyorsanız yerim yurdum belli.

Bakmadan Geçme