Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 'Afet Ve Acil Durum Tatbikatı' Yapıldı.

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 'Afet Ve Acil Durum Tatbikatı' Yapıldı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince KBRN, Doğal Afetler,  Hasta Tahliyesi, Kırmız Kod ve Yangın Tedbirleri tatbikatı yapılmıştır. Hastane yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin yangından korunma ve yangın söndürülmesi, deprem öncesi ve deprem sonrası korunma eğitimlerinin verilerek hasta ve yaralıların tahliyesinin sağlanması ve binalarımızdaki yangın söndürme cihaz, araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı konularında bilgi ve becerileri artırılmıştır.

Afet ve Acil Durum Tatbikatı hastanenin hazırladığı afet planına uygun şekilde planlanmış, ayrıca Kırmızı Kod Eğitim ve tatbikatı da yapılarak yangın esnasında nasıl uygulanacağı tatbik edilmiştir. Yüksek katlarda mahsur kalan yaralıların kurtarılması, kimyasal sızıntıya maruz kalan personelimiz AFAD tarafından ilk yıkaması yapılarak hastanemizde kurulu bulunan KBRN Dekontaminasyon ünitesinde tamamen temizlenerek servise kaldırılmıştır. Acil servisin dış mekânda organizasyonu ve triaj alanlarının oluşturulması, Hastane Yangın Otomasyonu’nun denenmesi ve çalışır halde olması da tatbik edilmiştir.

Yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personeller; İlimiz, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Ambulans, İtfaiye Müdürlüğü ve hastanemizde kullanılan yangın söndürme tüplerinin dolumunu yapan Sistem Firması’nın katılımları ile tatbikat sonuçlanmıştır.

Yangın önleme söndürme faaliyetleri personellerin ve fiziki şartlarının uygun olması, sadece tatbikatlarda kalması, temennisiyle tatbikat başarı ile sonuçlanmıştır.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK

Başhekim

Bakmadan Geçme