Malatya'daki Siyasi Parti Temsilcileri Kürecik Radar Üssü'nün Kaldırılmasını Talep Ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Filistin'deki katliamın yıllardır devam ettiğini hepimiz biliyoruz.

Malatya’daki Siyasi Parti Temsilcileri Kürecik Radar Üssü’nün Kaldırılmasını Talep Ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Filistin’deki katliamın yıllardır devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile 10 yıl önce Kürecik Radar Üssü kurulurken bunun İsrail’i korumak için kurulduğunu söyledik. Bu konuyla ilgili mitingler, yürüyüşler düzenleyen, açıklamalar yapan, bunun mücadelesini vermiş olan bir partiyiz. 
Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki çok geniş tabanda hangi düşünceye sahip olursa olsun, hangi partili olursa olsun herkes aynı düşünceye gelmiş durumda. Bu bizim açımızdan mutluluk verici. Hepimiz Kürecik Radar Üssü’nün kaldırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bütün siyasi partilerle Malatya’da sesimizi yükselttik. Bir an önce Kürecik’teki Radar Üssü’nün kaldırılmasını istiyoruz. İlk günden beri karşı çıktığımız bu durumun, oluşmuş olan bu siyasi partilerin ittifakı ile gündeme getirilmesi, Üs’sün kaldırılması için elzem olmuştur.
1948’lerden beri bir mücadele var. Filistin topraklarında gözü olan İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Orada her türlü şiddeti uygulayan, çocukları ve kadınları katleden anlayışı şiddetle reddediyoruz. Bugünde bütün partilerimizle bir araya geldik, özellikle Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı’ya teşekkür ediyorum, bu konuda öncülük etmiştir. Hepimizin buluştuğu ve tek ses olduğumuz bu yapıyı sağlamıştır. İsrail’in Filistin'e yapmış olduğu katliamlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Bakmadan Geçme