Malatya'daki konutların yüzde 85'i sigortalanmayı bekliyor

Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün

Toplam 165.690 konutun bulunduğu Malatya’da, konutların yüzde 85’i sigortalanmayı bekliyor. Dünya ile birlikte Türkiye’de de son dönemde hızla artan doğal afetlere yönelik önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün; “En değerli yaşam alanımız olan evlerimizde, riskleri güvence altına almanın yolu Yuvam Sigortası’ndan geçiyor” dedi.

Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, Türkiye’deki konut sigortası sahipliğinin mevcut durumuna ilişkin bilgi verdi. Konut sigortasının, kişilerin evlerinde karşılaşabileceği hasarlara karşı güvence sağlayan bir ürün olduğunun altını çizen Örkün; hem kiracıların hem de ev sahiplerinin konut sigortası sahibi olabileceğini ifade etti. Örkün, yangından hırsızlığa, depremden tesisat arızası veya cam kırılmasına kadar birçok sorunun yol açtığı maddi hasarları karşılayan konut sigortasının, Türkiye genelindeki sahiplik oranının yüzde 18 civarında olduğunu söyledi.

Son dönemde Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerini hatırlatan Örkün; “Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. İklim krizleri nedeniyle gelecek yıllarda aşırı sıcaklıkların ve aşırı yağışların daha sık görülmesi muhtemel. Pandeminin de etkisiyle daha fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizde, irili ufaklı birçok riskin meydana gelmesi olası. Bu nedenle en değerli yaşam alanımız olan evlerimizde riskleri güvence altına almak daha fazla önem kazandı” dedi.

Allianz’dan Malatya’ya özel sigorta çözümleri
Allianz Türkiye olarak farklı tercihlere yönelik üç farklı plan dâhilinde Yuvam Sigortası’nı sunduklarını belirten Örkün; “Malatya ili özelinde bakıldığında toplam 165.690 konutun sadece yüzde 15’inin sigortalı olduğunu gözlemliyoruz. Dolayısıyla ildeki konutların çok büyük çoğunluğu sigortalanmayı bekliyor. Ekonomik, standart ve kapsamlı paket seçeneklerimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda özel çözümler üretiyoruz. Ayrıca müşterilerimiz, ürüne ek olarak kombi/klima bakımından halı/koltuk yıkamaya kadar birçok kolaylaştırıcı asistans hizmetinden de faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme