Malatya'da Terkedilmiş Köyler Yalnız İnsanlar

Fırat Kalkınma Ajansında Uzman olarak görev yapan Taner Önal , Şehrin İyileri adlı Youtube kanalında Malatya'yı tanıtmaya devam ediyor.

Fırat Kalkınma Ajansında Uzman olarak görev yapan Taner Önal , Şehrin İyileri adlı Youtube kanalında Malatya’yı tanıtmaya devam ediyor. Malatya'da eksik olan mevkiler ,köyler mahalleler, yardıma muhtaç insanlar hepsi Youtube kanalı 'Şehrin İyileri' adlı videolar ile tüm Malatya'lılara tanıtılıyor ve hatırlılatılıyor.

Şehrin İyileri adlı yotube kanalında bu hafta Akçadağ Yalınbudak mahallesinde video tanıtım çalışması yapan Önal, buradaki evlerin yıkılma ile karşı karşiıya olduğunu hatırlattı.Önal Yotutube kanalında takipçilerine, "Bu videomuzda Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Yalınbudak köyünün çoğu yüz-yüzelli yıllık kimi yıkılmış kimi hala ayakta kerpiç evlerini ve bu evlerin bazılarında yaşamaya devam eden büyüklerimizin hikayelerini sizlerle paylaşmaya çalıştık. Videomuzdaki Zeynep (Hulkiye) teyzemizin evinin çatısı olmadığından çökme riski bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız bizzat giderek veya dilerlerse bizden iletişim bilgisini alarak yardımda bulunabilirler."dedi.

Bakmadan Geçme