Malatya'da Resmi Bayramlaşma Düzenlendi

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Hürriyet Parkında düzenlenen programa Vali Aydın Baruş'un yanı sıra Malatya 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Esob Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile çok sayıdavatandaşlar katıldı.

Bayra tebriklerinin ardınan selamlama konuşması yapan Vali Aydın Baruş, "Rahmet Bereket ve günahlardan bağışmanma ayı olan ramazan ayını tamamlayarak. Ramazan Bayramına kavuştuk  hep birlikte kardeşlik içerisinde Malatya’nın  her kesiminden toplum her bölümünden  insanlarla birlikte basın mensuplarıyla birlikte. Toplum liderlerimizle milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımız Askeri erkân olarak Bu Bayramı Malatya’mızda gönülden kutluyoruz  Bu gün çok sevinçliyiz  sağlık içerisinde bayrama kavuştuk . Bu birlik ve beraberliği görmek beni mutlu etti." dedi. 

Bayram ziyaretlerinde araç kullanırken emniyet kemeri takmanın öneminden bahseden Vali Aydın Baruş,"Geliştirmiş olduğu insan kitlesiyle Türkiye’nin kalkınmasına çok önemli katkılar veren bir il. Bu Bayramlarda olduğu gibi birlik ve beraberlik halinde hareket edersek inşallah aşamayacağımız hiçbir sorun ve engel yoktur. Ramazan ayı kamu kurumları olarak, bizim gelelikle fakir ve yoksullar yetimlere yardım yapma şeklinde geçti. Malatya Büyükşehir Belediyemizde aynı şeklinde yoğun faaliyetleri oldu ilçe belediyelerimizde Malatya’ya olarak birlik ve bütünlük halinde Türkiye’nin geleceğine çok güzel hizmetler ve katkıla Türkiye’nin geleceğine çok güzel hizmetler ve katkılar sunmaya devam ederiz. Bu Bayram’da olduğu gibi her bayramda vatandaşlarımızdan bir ricamız oluyor, araç kullanırken lütfen çok dikkatli olunuz işçileri Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bir kampanya’da var her bayram olduğu gibi bu bayram’da var. Bayramınız kemerli olsun araç kullanırken araç içinde emniyet kemeri takmalarını sağlamak yolcularında kemer takar güvenli bir şeklinde yolculuk yapmalarını sağlamaktır. Malatya’da şehir girişinde sürücülerimiz uyardık ve kemer takmalarını ifade ettik maalesef tüm uyarılara rağmen duyarlı olmayan vatandaşlarımız var Bu gün Kale ilçemizde trafik kazası oldu sürücü emniyet kemeri takmadığı için hayattı kaybetti bu olaylar bizlere ders olsun Emniyet Kemeri takmadan aracımız hareket ettirmeyelim  bu tip yüzücü tablolar görünce bayram sevincimize zarar veriyor." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme