Malatya'da 4 öğrenci 500 tam puan aldı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavda Malatya

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavda Malatya, hem bireysel hem de kitlesel başarı ile göz doldurdu. Öğrencilerin 6 ayrı alanda akademik başarılarının ölçüldüğü sınavda Malatya’da 4 öğrenci 500 tam puan aldı.

Sayısal ve Sözel olmak üzere iki oturum halinde uygulanan sınava katılım oranı ülke genelinde yüzde 83,46, merkezi puan ortalaması 285,88 olarak hesaplanırken; Malatya’da ise katılım oranı yüzde 85,36 ve merkezi puan ortalaması 297,10 olarak hesaplandı. Malatya’da öğrenim görmekte olan öğrenciler bu sınavda ülke ortalamasının üzerinde bir katılım ve performans göstermiş oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapora göre; Türkiye geneli merkezi sınav istatistikleri incelendiğinde yirmi soru bulunan alt testler arasında öğrencilerin doğru cevap ortalamasının en yüksek olduğu alt test Fen Bilimleri (9,50), en düşük olduğu alt test ise Matematiktir (4,74) oldu.

Malatya’daki öğrencilerin doğru cevap ortalamaları ülke genelindeki ortalamalara benzerlik göstermekle beraber Malatya’daki öğrencilerin Fen Bilimleri alt testi doğru cevap ortalaması 10,32 ve Matematik alt testi doğru cevap ortalaması 5,15 olarak ülke ortalamasının üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Yine Türkiye geneli merkezi sınav istatistikleri incelendiğinde on soru bulunan alt testler arasında öğrencilerin doğru cevap ortalamasının en yüksek olduğu alt test Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (6,45), en düşük olduğu alt test ise Yabancı Dil(4,59) olduğu kaydedildi.

Malatya’daki öğrencilerin doğru cevap ortalamaları ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6,94 ile ülke ortalamasının üzerinde;  Yabancı Dil alt test ortalaması ise 4,13 olarak ülke ortalamasının altında gerçekleştiği aktarıldı.

Bakmadan Geçme