Malatya Amatör Ligi Ve Hakemler

Malatya Amatör Ligi Ve Hakemler

Malatya Amatör futbol klüpleri son zamanlarda hakemlerin yanlı veya hatalı düdükleri karşısında zor durumlara gebe kalan klüplerin serzenişleri ile çalkalanmakta.Bugüne kadar amatör futboldan profesyonel bağlamda futbolcu çıkmaması, ve akabinde amatör futbolda birşey kazanmamakla birlikte sadece kentin futboluna kazanç olması açısından işini,ailesini,çocuklarını,bırakıp hizmet eden futbolculara ve teknik heyete verilen cezaların bilakis zarar verdiğine dikkat çekmek isterim.

Malatya'da Amatör takımlarımızın zor şartlar altında liglere hazırlandığı her kesim tarafından bilinen bir gerçektir. Özellikle maddi açıdan çok sağlam olmayan klüplerimiz gerek malzeme gerek oyuncu giderleri gerek kulübün ihtiyaçları göz önüne alındığı zaman bir hayli maddi giderin olduğu görülebilir. Bu işe gönül vermiş 
insanları bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şeydir. 

Özellikle kulüpler sponsor bulamadığı zaman bir kişi ile maddi açıdan başa çıkılacak bir durumda söz konusu olmayabiliyor. Resmi kurumların yada Belediyelerin desteklemiş olduğu kulüplerde çok sorun görünmemede bunun tam tersi bir iki kişinin eline bakan kulüplerde ise bu durum dibe vuruyor. Bu anlattıklarım belki her kesim tarafından bilinen bir konu ama merak ettiğim bir konu ise MALATYA TFFHGD bu işin tam neresinde. 
Son zamanlarda Hakem hataları süper lig olsun Amatör lig olsun dibe vurmuş durumda. Malatya Bölgesi hakemlerine baktığımız zaman yönetilen maçlara bakıldığı zaman bunu daha bariz görmek mümkün. Bu güne kadar yönetilen maçların bir çoğu tartışmalı kavgalı biterken bunun bariz örneklerini her hafta yaşıyoruz. Bana göre bir kulübün bu kadar canını yakan bir kulübe bu kadar yanlı maç yöneten ve bu hakemleri takip etmeyen MALATYA TFFHGD Kınamaktan başka yapacak birşey yok sanırım.

Geçtiğimiz haftalarda Arapgir-Orduzuspor maçı akabinden Malatyaspor Hekimhan girmanaspor, yine Akçadağ Ankaspor'un değerli yöneticileri ve teknik heyetleri ile olan görüşmelerimizde hep aynı noktaya temas edilmekte.'HAKEM HATALARI'... 

Mesele Akçadağ Ankaspor yöneticileri ve teknik heyet ile olan görüşmelerimizde; Canı yanan dert yanar misali Akçadağ Anka  Spor kulübü olarak bu zor şartlar altında liglerde devam etmemizin sebebi gençlerin kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi ve Türk futboluna eğer verebilirsek sporcu yetiştirmesidir. Akçadağ Anka Spor olarak maçların her iki takıma karşı adil yönetilmesini istiyoruz. Ama genel itibari ile baktığımızda bu tip hakemlerin özellikle oyun içindeki gençleri sporcuları verdikleri kararlarla kışkırtmaları ve bu olan lardan zevk alan bir ekip belkide görülmemiştir. Bugüne kadar bu hataların yapılması ve bizim kulüp olarak  sesimizi çıkartmamızın sebebi kendimize olan saygımızdan ve Türk futboluna olan saygımızdan ve hakemlere olan saygımızdandır. Ama bu hafta net gördükki ligin alt kısmını ilgilendiren Hayati maçta Kale Gençler Akçadağ Anka maçını yöneten Oğuzhan hoca nın yanlı kararları ve futbolculara sarf etmiş olduğu sözler ne hale geldiğimizin göstergesidir. Ceza alanı içinde gelişen bir pozisyonda Akçadağ Anka sporlu oyuncun aldığı darbeden dolayı yerde kalması sonucu hakemin (ben alta çalışmıyorum üste vursaydı çalardım demesi, ayrıca rakip takıma verilen omuz omuza mücadelen dolayı vermiş olduğu son dakika penaltısından sonra sizde düşün sizede çalayım demesi ayrıca maç bitiminde Akçadağ Anka sporlu oyuncuyu hiç bir bahane olmadan kırmızı kartala cezalandırması) işi çığırından çıkarmıştır. Özellikle bu hafta oynanacak olan ve ligin kaderini belirleyecek olan maçları analiz edip  daha üst düzey hakemlerin verilmesi MALATYA TFFTGD nin görevidir. Akçadağ Anka Spor kulübü olarak Hakkımızı kimseye yedirmemeye ve bu işin sonuna kadar taipcisi olacağımızı bildiririz.

Akabinde sersenişlere devam eden Hekimhan Girmanaspor ki, bu sene iyi bir kadro kurmalarına rağmen birçok maçlarında hakemlerin deyimi yerinde ise doğranmalarına sebeb olmuştur. Hatta sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar ise Malatya Amatör liglerinde ciddi anlamda hakem hatalarının veyahutta yanlı yönetimlerine şahit olabiliriz.Hekimhan Girmanaspor klübü basın danışmanı Ali Rıza Özer'in  isyanını kısaca hatırlayalım.
"Hakemin kulübe küfür etmesini neden yazmiyorsunuz açıklamiyorsunuz koruma polislere gösterin olay çıkaran futbolculari biz gerekeni yapalım diyoruz polisin biri olayı hakemin ağzından çıkan bir kelime alevlendir şahit olurmusun diyoruz ben şahit olmam diyor yaninda da amatör gazeteci kulağınla duyor sesleri çıkmıyor nerde etik ceza nerde tarafsız gazetecilik yazıklar olsun bugün bizim kulübe yaparlar düşmez kalkmaz bir Allah yarın diğer kulübe yaparlar bizim paramızla o kolkutlarda oturuyorlar aldıkları parayı helalle yerdirmeyi Allah nasıp etmesin inşallah daha başka bir şey demiyor."
Bu konuda geçtiğimiz haftalarda da Arapgir-Orduzu karşılaşmasında kavganın mahiyetinde hakem hatalarının olduğuna dikkat çekmek isteriz. Artık Malatya TFFHGD şapkasını masaya koyup, amatör futbolcularımıza ve zor şartlarda kulübü yönetmeye çalışan yöneticilerimizde akabinde zamanının büyük bölümünü futbol takımına ayıran teknik heyetimize gerekli iylikleri ve gerekli düdüklerin yanlı olmaktan çok haklı düdükleri çalmaları gerektiğini açıklamak isteriz. Ve amatör liglerimizde düdük çalan hakemlere de bir çağrımız var; sahada ter döken, kulüp için birşey kazanmamakla birlikte sadece kentin futboluna katkıda bulunmak için sahada olan futbolcularımıza daha anlayışlı davranmaları hususunda ricada bulunuyoruz. Bir çok şikayet almakla birlikte, kentin futbolunu ileriye taşımak adına kulüp ve takım kim olursa olsun esası kanaatimce doğru düdük çalmaktır. 
Bu haftadan itibaren amatör futbolunu takibe ve mercek altına alacağız. Bilinmeli ki hakemler de insan ama hata yapma veya yanlı düdük çalma lükslerine sahip değillerdir. İstenilen çok da birşey değil, sadece doğru düdük.. 
 

Yorumlar 1
Malatyalı 10 Şubat 2020 13:34

Onca enek verip spor adına bişeyler yapıyosunuz sonra birileri gelip egosunu tatmin edip gidiyor. bu hafta Malatyaspor -Demirspor maçını ve Kale Gençlerbirliği-Akçadağ Anka maçını izledim hem Demir sporu Hem Akçadağ Anka yı Hakem oyundan düşürdü. Hakem Kale ye öyle bir penaltı verdiki ortasahadan çocuğun kendini yere bırakmasını orta sahadan koşarak penaltı noktasını gösteren hakem kale nin ceza alanından gözünün önünde elle oynamalarını es geçti. diğer maçın da Malatyaspora verilen penltı penaltı değildi.

Bakmadan Geçme