Malatya 112 Sağlık Ekibinin Başarısı

Hepsi birer kahramnlık hikayesi. Sağlık bakanlığının 2020 yılından bu yana her biriminin olağanüstü bir çaba içerisinde olduğunu biliyoruz.

Hepsi birer kahramnlık hikayesi. Sağlık bakanlığının 2020 yılından bu yana her biriminin olağanüstü bir çaba içerisinde olduğunu biliyoruz. Malatyada depremin izleri silinmeden dünyayı etkisine alan pandemi ile mücadele en çok sağlık çalışanlarını yordu.  
7/24 hizmet esaslı çalışan sağlık çalışanları her türlü özveriyi göstererek ailelerinden uzak mücadele ettiler. Bu mücadelede aslında anlatılacak çok kahramanlık hikayesi var… Pandeminin başında ailelerini korumak için evlerinden uzaklaşarak misafirhanelerde kalanlar, barınma problemleri, ulaşım problemi ve toplumdan dışlanma gibi bir çok sorun ile mücadele ettiler.  Yıllık izinlerin kapatılması, İstifa ve emekliliğin durdurulması mücadelenin boyutunu artırmıştır. Bu denli sorunlar ile mücadele ederken artan vakalar ve devam eden salgın ile mücadele eden sağlık çalışanlarının destekçisi kim oldu…?

   Çetin bir mücadelenin olduğu ortamda halk karhamı olarak kabul gördüler milletimizin nezdinde. Hepimiz balkonlarımıza çıkıp alkışladık ve bunu günlerce devam ettirdik.  Ancak desteğimiz gönüllerini okşayıp motive etsede esas desteği idarecilerinden gördüler. Malatya'da özellikle 112 adına yaptığımız çalışmalarda İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimleri ile koordineli bir şekilde pandemi sürecinin yürütüldüğünü gördük.  
Personelin ulaşım sorunu ile bizzat ilgilenerek özellikle ilçeye ulaşımları kolaylaştırıcı yollar arandığı, yemek probleminin ortadan kaldırılması için özel kururluşların sponsorluğunun istendiği,  valiliğin öncülünde belediyelerde araç desteği alındığı, ulaşımın ücretsiz sağlanmaya çalıştığı gibi bir çok konuda personelin moral ve motivasyonunun yüksek tutulmaya çalışıldığını gördük. 7/24 çalışan ve normal kapasitesinin neredeyse 3 katı yoğunluğa ulaşan 112 ekipleri bu yoğunluğunun içerisinde sürekli kendilerini düşünen ve çalışma alanlarını düzenlemeye çalışan bir yönetimden memnun olduklarını gördük. 
Öyle ki gece saat 12 de çay ve simit servisi ile personelinin her anına varlığını hissettirerek destek olamaya çalışan bir başhekimlik gördük. Kovid olan her personelini doğrıudan muhatap alan, her an yanlarında bulunarak mücadelenin bir parçası olduğıunu hissetiren ve yoğunluğun hat safhaya ulaştığı dönemde ek ekipler kurarak kapasitesini artırmaya çalışan böylece vatandaşa sunulan acil sağlık hizmetininde aksamamasını sağlayan bir başhekimlik gördük. Başhekimlikte gördüğümüz bu özverinin arka planına bakmaya çalışırken mükemmel bir koordinasyon içerisinde uyumla çalıştıkları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr Recep BENTLİ 'yi gördük. 
112 Başhekimi Uzm Dr Serdar DERYA'nın tüm personeli ile doğrudan ilgilenerek destek olmuş, yıllık izinlerin açıldığı dönemde her personele izin vererek psikolojik toparlanmalarını sağlamış, artan vaka ve yoğunluk ile doğru mücadele etmiş ve personelinin saygısını kazanarak abileri pozisyonunda gönüllerinde yer edinmiştir. Ve tabiî ki tüm bu kazanımların arkasında kendisine büyük destekleri olan ve aynı şekilde personele değer veren il sağlık müdürü Recep bentli ile arasındaki uyumun tüm kurumlara örnek olacak nitelikte olduğu ve uyumun başarı getirdiği bir kahramanlık hikayesi…… 
 

Bülten

Bakmadan Geçme