Kuzey ve Güney Kıbrıs'ın iletişim sınırı ortadan kalktı

Kıbrıs'ta Kuzey ve Güney kesiminde yıllardır cep telefonları üzerinden iletişim kuramama sorunu liderler seviyesindeki görüşmeler sonucunda çözüldü.

Kıbrıs’ın uzun zamandır gündeminde olan ve yıllardır cep telefonları üzerinden konuşma yapamama konusu çözüme kavuştu. Kuzey Kıbrıs Turkcell (KKTCell), artık Güney’de de hatların kullanılabileceğini ve iletişimdeki sınırların ortadan kalktığını duyurdu.

KKTCell tarafından yapılan açıklamada, hatların karşılıklı kullanımı ile ilgili mutabakata varıldığı ve hem Kuzey hem de Güney kesimdeyken arama yapılabileceği belirtildi. Ayrıca sınırların ortadan kalkmasından duyulan memnuniyet de açıklamada yer aldı.

“TURKCELL HEP YANINIZDA”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Küçüközdemir, yeni uygulamanın tüm ada halkına hayırlı olmasını dileyerek, Turkcell olarak her zaman müşterilerinin yanında olduklarını ve onların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Dünyada iletişimin özgürce yapılabilmesi gerektiği görüşünde olduğunu belirten Küçüközdemir bu anlamdaki tüm gelişmelere sıcak baktıklarını vurguladı ve ekledi:

“Müşterilerimizin artık adanın her yerinden iletişim kurabilmesi ve mağdur olmaması için ilgili tüm ekiplerimizle uzun zamandır sıkı bir çalışma içerisindeydik. Artık Güney Kıbrıs’ta da konuşup mesajlaşabilmek için anlaşmaların sonuçlanması sevindiricidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rum Lider ile yaptığı görüşmenin olumlu sonucu ile birlikte bizler de bunu halkımızla paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz'

DHA

Bakmadan Geçme