Kumar Oynatılan Derneğ'e Adli İşlem

Kumar Oynatılan Derneğ'e Adli İşlem

09.12.2019 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerimizce  Tombala oynatılan yerlere karşı yapılan çalışmalarda;

            Sorumluluk bölgemizde bulunan bir adreste faaliyet gösteren bir Dernekte, yetkili makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda Tombala tabir edilen oyunla kumar oynandığı tespit edilerek dernek yetkilisi olan İ. B. isimli şüpheli şahsa Kumar oynanması için Yer ve İmkan Sağlamak ve Mühür Bozma suçlarından adli işlem yapıldı.

            Kumar oynadığı görülen 63 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 34.maddesine istinaden 20.160 TL idari para cezası uygulandığı, Dernek çalışanı olduğu tespit edilen iki şahsın SGK giriş kayıtlarının ve Kimlik bildirimlerinin olmadığı tespit edilerek ilgili kuruma gönderilmek üzere tutanak tanzim edildiği açıklandı. Şüpheli İ.B. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

(2)

Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nce 10.12.2019 tarihinde yapılan çalışmalarda haklarında mahkemelerce verilmiş arama kararı bulunan (7) şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

Yakalanan bu şüpheliler arasında bulunana ve Kasten Öldürme Suçundan 13 yıl 7 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan A. T. isimli şahıs infaz Savcılığınca tutuklanmıştır.

     

08.12.2019 tarihinde Beydağı mahallesinde bulunan Büfede meydana gelen işyerinden hırsızlık olayı yine 09.12.2019 tarihinde Yavuz Selim Mahallesinde meydana gelen oto hırsızlığı olaylarının şüphelisi A.T. isimli şahıs ekiplerimizce yapılan çalışmalarda yakalanmıştır. Şüpheli şahıs yapılan işlemlerin ardından çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. 

(4)

Ahlak Büro Amirliği ekipleri olarak yapılan çalışmalarda; 09.12.2019 tarihinde sorumluluk bölgemizde bulunan bir adreste fuhuş yapıldığı tespit edilmiş,

İki bayan ve iki erkek şahıs olmak üzere toplam dört şahsa fuhuş konusu ile alakalı olarak gerekli idari işlem yapılarak toplamda 7000 TL idari para cezası yazılmıştır. Bahse konu ikametin mühürlenmesi için ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılmıştır.

(5)

            PENÇE-2 Timinin 09.12.2019 tarihinde yapmış olduğu çalışmada İstiklal mahallesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada ( 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde 6 adet 9 mm fişek ele geçirilmiş)  ayrıca şüpheli şahıstan bir miktar (metamfetamin maddesi) ele geçirilmiş, şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapılmıştır.

Bakmadan Geçme