Kredibankalar.com ile Mevduat Faizi Hesaplama

Bankaların güncel mevduat faiz oranlarını öğrenmek istiyorsanız siz de kredi hesaplama sitesi kredibankalar.com'da

Bankaların güncel mevduat faiz oranlarını öğrenmek istiyorsanız siz de kredi hesaplama sitesi kredibankalar.com’da mevduat hesaplama yapabilir ve en yüksek mevduat faizi veren bankayı hemen bulabilirsiniz.

 
Vadesiz banka hesabında hesap sahibinin parasını dilediği zaman çekme ve kullanma şansı sunulurken, vadeli hesaplarda vade sonuna kadar paranın hesapta tutulması gerekmektedir. Bu durumda banka hesap sahibinin parasını işleterek para kazanmakta ve hesap sahibine belli bir miktarda faiz geliri vermektedir. Mevduat faizi hesaplama işlemi genellikle TL mevduatlarda yapılırken, Dolar ve Euro gibi mevduatlara da faiz veren bankalar bulunmaktadır.

Bankalardan tek tek teklif almak zor bir durumken kredibankalar.com sitesinden gerekli hesaplamaların yapılması ve güncel faiz oranlarının karşılaştırılması mümkündür. Günlük veya anlık olarak değişebilen faiz oranlarını karşılaştırarak en iyi faiz veren bankayı kredibankalar platformu üzerinden bulabilir, en yüksek faiz veren bankada hesabınızı açarak daha yüksek mevduat geliri elde edebilirsiniz.

Mevduat Faizi Nedir?
Bankaların hesapta tutulan paranın işletilmesi ile birlikte hesap sahibinden bilgi almadan işlem yapması yasaktır. Bundan dolayı bankada bulunan paranın banka tarafından işletilmesi işlemi mevduat faizi kapsamında yapılmaktadır. Hesap sahibi parasını vadeli mevduatta tutarsa banka faiz geliri ödemek zorundadır. Katılım bankalarında “kar payı” olarak adlandırılan sistem genellikle mevduat faizi olarak isimlendirilmektedir. Hesap sahibi istediği miktarı belli bir zamana kadar vadeli hesapta tutarak gelir elde edebilir. Ayrıca hesapta bulunan parayı istediği zaman vadesiz hesabına transfer edebilir.

Mevduat Faiz Oranları Niye Farklı?
Her bankanın kar politikası ve müşteri portföyü farklı olduğundan dolayı mevduat faiz oranları da değişiklik göstermektedir. Örnek olarak Akbank mevduat faiz oranı %21 iken; Ziraat Bankası’nda mevduat faiz oranı %14,50 olabilmektedir. Güncel mevduat faiz oranlarını karşılaştırmak için Kredibankalar sitesinde yer alan mevduat faiz oranları sayfasını kullanabilir ve tüm bankaların güncel oranlarını anında karşılaştırabilirsiniz.

Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?
Standart vadeli mevduat hesabı bankaların şubelerinden açılmaktadır. E-mevduat hesabına göre mevduat hesaplarının faiz oranları daha düşük olabildiği gibi, günümüzde e-mevduat ile mevduat hesabı artık bankalar tarafından birleştirilmektedir.

Mevduat faiz oranları neye göre belirleniyor?
Bankalar, kişilerden topladıkları mevduat miktarını diğer tüketicilere kredi olarak kullandırdığından dolayı her iki ürünün faiz oranı belirlenirken bu işlemden dolayı oluşacak maliyet göz önünde bulundurulur. Bankaların telaffuz ettikleri faiz oranları, genel olarak nominal faiz oranlarıdır. Nominal faiz oranları ise, enflasyon oranına reel faiz oranı eklenerek bulunmaktadır.


Mevduat Faizi Nasıl Hesaplanır?
Bankanın sunmuş olduğu güncel faiz oranı, ana para ve vade süresi mevduat hesaplamada ana kriterlerdir. Bankaya yatırılan para miktarı ve vade oranı hesaplanarak vergiler düşüldükten sonra net miktar müşteriye ödenmektedir. Kredibankalar.com sitesinde ana para ve vade girdikten sonra en iyi faiz oranını bulabilirsiniz.

Bakmadan Geçme