Kortejde ki Muhteşem Birlikteliğimiz Mutluluğumuzun Resmidir

24.YEŞİLYURT KÜLTÜR, KİRAZ VE SPOR FESTİVALİNİN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNDE RENKLİ ANLAR YAŞANDI

Yeşilyurt İlçesinin gelenek ve görenekleri ile tarihi ve kültürel farklılıklarını daha geniş kesimlere tanıtmak amacıyla bu yıl 24. sü düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali için İnönü Caddesinde ki kortej yürüyüşü yoğun ilgi altında yapılırken,  karnaval havasında geçen yürüyüş sırasında esnaflara, vatandaşlara, yerli ve yabancı turistlere dalbastı kirazı hediye edildi. 

İNÖNÜ CADDESİNDE ‘KİRAZ FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ’ HEYECANI YAŞANDI

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından organize edilen 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali için 15 Temmuz Millet Meydanından başlayarak Öğretmenevi önünde tamamlanan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

ESNAFLARA VE VATANDAŞLARA DALBASTI KİRAZI İKRAM EDİLDİ

Kortej yürüyüşüne katılan Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya vatandaşlara ve esnaflara kiraz ikram ettiler.

KARNAVAL HAVASINDA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Davul, zurna ve halk oyunları gösteriyle başlayan kortej yürüyüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yurt içi ve yurt dışından turistik ziyaretler için Malatya’ya gelen gurbetçi vatandaşlarda korteje katılıp heyecan ve coşkunun hâkim olduğu güzel anlara şahitlik ettiler.

Korteje katılanlar, telefon ve tabletleri üzerinden çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla yaşanan tüm güzellikleri ve renkli anları takipçileriyle paylaştılar.  Yürüyüşü takip eden yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri de renkli görüntüleri servis ederek, Malatya sokaklarındaki hareketliliği yansıttılar.

ALBAYRAĞIMIZIN GÖLGESİ ALTINDA GÖRKEMLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Korteje katılanlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından Türk Bayrağı hediye edilirken, İnönü Caddesinde al bayrağın gölgesi altındaki huzur, güven ve kardeşlik görüntüsü büyük alkış topladı.

Festivalin sportif etkinlikleri arasında yer alan Atlı Cirit Yarışmalarına katılan takımların oyuncuları atlarıyla katıldıkları kortejde renkli görüntüler oluştururken, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu oyuncuları da Hacivat-Karagöz kıyafetleriyle katıldıkları kortejde özellikle çocukların ilgisini çekti.

Söyledikleri kahramanlık türküleriyle kortej yürüyüşünün canlı ve hareketli olmasını sağlayan Mehteran takımının gösterisini ilgiyle takip eden vatandaşlar, Mehteran Takımı ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Yöresel kıyafetli halk oyunları ekiplerinin yanı sıra ilçeye özgü kıyafetleriyle korteje katılanların oluşturduğu coşkulu atmosfer renkli anların yaşanmasına neden oldu.

 “YEŞİLYURT DÜNYANIN TANIDIĞI VE KABUL ETTİĞİ BİR MARKADIR”

Festival coşkusunun Malatya’yı sardığını ifade eden Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar yaptığı konuşmada, “Bir süre önce fiilen başlatmış olduğumuz 24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimizin ana etkinlikleri için kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Malatya’mızın ve Yeşilyurt’umuzun önemli tanıtım araçlarından olan, birliğimizin, beraberliğimizin  ve kardeşliğimizin simgesi olan 24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz 1 Temmuz Pazar akşamına kadar devam edecektir. Bütün hemşerilerimizi festivalimizin etkinliklerine davet ediyorum “ dedi.

“FESTİVALİMİZ GERÇEKLEŞEN ETKİNLİKLERLE DOLU DOLU YAŞANIYOR”

Korteje gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ sloganına uygun etkinliklerle renkli, hareketli ve coşku dolu bir festival programı hazırladıklarını ifade ederken tüm vatandaşları festivale davet etti.  

24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalinin her yıl olduğu gibi renkli ve hareketli geçmesi adına aylardır çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çınar, “15 Temmuz Millet Meydanından Öğretmenevi önüne kadar gerçekleşen kortej yürüyüşümüze gösterilen ilgi hepimiz gururlandırdı. Kortejdeki muhteşem birlikteliğimiz mutluluğumuzun resmidir. Kortejimize katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum, burada bir kez daha sergilediğimiz birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Kortej yürüyüşümüz ve festivalimiz kapsamındaki etkinliklerimiz Malatya ve Yeşilyurt’un tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ sloganına uygun etkinlikler, gösteriler ve Ferhat Göçer konseriyle Yeşilyurt’a yakışan bir festival gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Yeşilyurt’ta festivalin coşkusu ve heyecanı üst seviyede yaşanacaktır. Gerçekleşecek etkinliklerle dolu dolu bir hafta sonu yaşayacağız. 1 Temmuz’da Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında ki alanda gerçekleştireceğimiz Ferhat Göçer konseriyle taçlandıracağımız festivalimize tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.  Karakucak güreşlerimizle, futbol turnuvamızla, fotoğraf sergimizle, atlı cirit yarışmalarımızla, yöresel yemek ikramlarımızla,  toplu sünnet ve toplu nikâh törenlerimiz ve ünlü sanatçımız Ferhat Göçer’in katılımıyla düzenlenecek konser programımızla Malatya ve Yeşilyurt’lu hemşerilerimize mutlu olacakları, keyf alacakları bir festival yaşatmayı ümit ediyoruz.”dedi.

FESTİVALİN RESMİ AÇILIŞI 30 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10:30’DA

Muhteşem anların yaşandığı kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin resmi açılış töreni 30 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.30’da Yeşilyurt Belediyesi Ahmet Atılgan Parkı Güreş Sahasında yapılacak.  Mehteran takımı ile Halk Oyunları ekibinin özel gösteri sunacağı açılış töreni sonrasında toplu sünnet ve toplu nikâh törenleri, Mevlid-i Şerif okunması ile Atlı Cirit Müsabakalarının ödül töreni ve yöresel yemek ikramları gerçekleşecek.  

ATA SPORUMUZ KARAKUCAK GÜREŞLERİ 1 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ SAAT 12:00’DE

Toplam 60 Bin TL. para ödülünün dağıtılacağı Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri 1 Temmuz Pazar günü saat 12:00’de Çırmıktı Güreş Sahasında yapılacak.

ÖDÜL TÖRENİ 1 TEMMUZ’DA

24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalin sportif etkinliklerinde dereceye giren takım ve sporculara ödülleri 1 Temmuz Pazar günü saat 18:00’de Çırmıhtı Güreş Sahasında düzenlenecek ödül töreniyle takdim edilecek.

FESTİVAL FERHAT GÖÇER KONSERİYLE TAMAMLANACAK

24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in 1 Temmuz Pazar günü saat 20:00’de Malatya Büyükşehir Belediyesi arka kısmındaki alanda vereceği konserle tamamlanacak. Ferhat Göçer konserinden önce yerel sanatçılar sahne alacak.

Bakmadan Geçme