Koronavirüsün bulaştığı hayvan açıklandı: Pangolin

Koronavirüsün bulaştığı hayvan açıklandı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, virüsün "pangolin" denilen bir memeliden yayıldığını belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilen ve başlarda "gizemli hastalık" olarak karşımıza çıkan virüs öldürmeye ve yayılmaya devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çin'de her geçen gün etkisini artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 637'ye, virüsten etkilenen sayısı 31 bin 161'e yükseldi.

BAZI HASTALAR TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Virüs teşhisi koyulan kişi sayısı 4 bin 821'inin durumu ağır olmak üzere 31 bin 161'e, virüs taşıdığından şüphelenilenlerin sayısı 26 bin 359'a çıkarken, müşahede altına alınanlar ise 186 bin 45'e ulaştı. Tedavisinden sonra taburcu edilen hasta sayısı da 1540 oldu.

ÇARPICI İDDİA: VİRÜSÜN SEBEBİ PANGOLİN

Birçok ülkeye sıçrayan virüsle ilgili aşı çalışmaları devam ederken, salgının nasıl ortaya çıktığıyla ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.


İngiliz haber ajansı Reuters'ın aktardığı habere göre; Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, virüsün pangolin denilen bir memeliden yayıldığını duyurdu.

BAŞ ŞÜPHELİ HALİNE GELDİ

Pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolinin salgındaki baş şüpheli haline geldiği ifade edildi.

UZMANLAR: SON BULGULAR ÇOK ÖNEMLİ

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Son bulgular hastalığın önlenmesi ve kontrol altına alınması için büyük önem taşıyor" denildi.

VİRÜSÜN, YABANİ HAYVAN PAZARINDAN ORTAYA ÇIKTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

İlk kez Vuhan'da tespit edilen virüsün, bu kentteki yabani hayvan pazarında ortaya çıktığı ve buradan dünyaya yayıldığı belirtilmişti.

YILAN, YARASA VE MAYMUNDAN YAYILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Hatta ölümlerin başladığı ilk günlerde, bu pazarda satılan yarasa, yılan ve maymundan insanlara bulaştığı öne sürülmüştü.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA

Nesli tükenme tehdidi altındaki türler arasında gösterilmesine rağmen, geçtiğimiz yıl 100 binden fazla pangolinin yasa dışı olarak avlandığı belirtiliyor. Pangolinlerin boyları 30 santimetre ile 1 metre arasında değişiyor.

HABER7

Bakmadan Geçme