Koronadan Ölen Kişi 7 Saattir Defnedilmeyi Bekliyor

Malatya Akçadağ Büyükçimiş Mahallesi'nde saat 11.00 de vefat eden Bektaş Kaya isimli vatandaş 7 saattir defnedilmeyi bekliyor. Kaya'nın cenazesi akşam 18.30 itibariyle halen defnedilmedi.

Malatya Akçadağ Büyükçimiş Mahallesi’nde saat 11.00 de vefat eden Bektaş Kaya isimli vatandaş 7 saattir defnedilmeyi bekliyor. Kaya’nın cenazesi akşam 18.30 itibariyle halen defnedilmedi.

Konuyla ilgili yaşanılanlara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Pandemi dönemini çok iyi yönettiklerini söyleyenler maalesef bir cenazeyi defnetmekten acizler” dedi.

Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede; “Korona nedeniyle ölümler hızla artmaya devam ediyor. Ancak bugün Akçadağ’da yaşanan olay adeta  akıllara durgunluk veriyor.Covid hastası Bektaş Kaya 3 gün boyunca hastanede yatıyor. 10 da taburcu ediliyor. 10.30 ‘da Akçadağ Büyükçimiş’teki evine geliyor. 11.00 de ise hayatını kaybediyor. Bektaş Kaya’nın cenazesi saat 11.00 den beri evinin divanında defnedilmeyi bekliyor.(18.30 İtibariyle Bektaş Kaya hala defnedilmemiştir)Bütün yetkililere başvuruluyor, ama ekip olmadığı için Bektaş Kaya’nın cenazesi defnedilemiyor. Pandemi dönemini çok iyi yönettiklerini söyleyenler maalesef bir cenazeyi defnetmekten acizler. Türkiye’nin acı gerçeği budur. İnsanın utanç duyduğu bir durum. Aileler tamamı koronavirüse yakalanmış. Cenazeyi defnedecek kimse bulunamıyor.7 saattir cenaze evin divanında bekliyor. Bütün yetkilileri göreve davet ediyorum.”dedi.

Bektaş Kaya’nın akrabası, hastalarının 11.00 de vefat ettiğini. Akşam saatlerine kadar kimsenin gelmediğini bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtti.

Bakmadan Geçme