Kömürtevzi'ye Maski Güvencesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü gelecek nesillere yaşanılabilir bir Malatya bırakmak için çalışıyor. Malatya genelinde sağlıklı Yağmursuyu hattını inşa etmeye devam ediyor. Bir yıl öncesine kadar İnönü Mahallesi Kömürtevzi mevkiinde yoğun yağışlarda oluşan su birikintisi sorununa, MASKİ Genel Müdürlüğü müdahalede bulundu. Çalışmalar kapsamında Kömürtevzi’ye 540 metrelik Yağmursuyu Hattı ve 9 adet muayene bacası çalışması yapılarak bölgenin yağmusuyu drenaj kanalları problemi çözüldü. Kömürtevzi MASKİ güvencesi altına alındı.

 

Mahalle Muhtarı Abdulgazi Atabey: “Yoğun Yağışlara Rağmen Sıkıntı Yaşamadık.

“Bir yıl öncesine kadar mahallemizde yağmursuyu drenaj kanallarının mazgallarından yağan yağmurlar eriyen karların geçmesi mümkün değildi. Yoğun yağış olduğu zaman vatandaşımız mağdur oluyordu. Kış aylarında biriken yağmursularını tahliye edemiyorduk. Araçların birkaç defa suda kaldığına şahit olduk. Yağmur drenaj kanallarımızın olmaması nedeniyle mağdur olan mahalle sakinlerimiz tepki gösteriyordu. Mahallemiz için büyük sıkıntıydı. MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk, şikâyetlerimizi bildirdik. Kısa sürede mahallemize gelerek incelemeler yaptılar. Hemen çalışmalara başladılar. Çalışmaları tamamladılar. Artık Yağmursuyu ağımız güçlendi. Kış mevsiminde yoğun yağışlara rağmen çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadık. Biz çok memnun kaldık. Başkan Ahmet Çakır’a, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e, MASKİ çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Dr. Özgür Özdemir: “ Projelerimizi Büyükşehir Vizyonuyla Yapıyor, Altyapımızı Güçlendiriyoruz”

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya’nın geleceğine imza atma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir yasası kapsamında Büyükşehrin hizmet alanına dâhil olan mahalleri modern ve sorunsuz altyapıya kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Dr. Özgür Özdemir: “İnönü Mahallesi Kömürtevzi Mevkiine 540 metre 800’lük yağmursuyu hattı ve 9 adet parsel bacası çalışması yaptık. Çalışmalar kapsamında mahallemizin yağmursuyu hat sorununu ortadan kaldırdık. Yaptığımız tüm çalışmalarda geleceğimizi sağlam inşa etme doğrultusunda hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini görmek gücümüze güç katıyor. Özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme