Komşuluk Yaşasın Diye Futbol Maçı Düzenlendi

Şehit Fevzi Mahalle sakinlerinin katıldığı bir futbol müsabakası düzenlendi.

Malatya Büyükşehir kent Konseyi tarafından 2017 yılının lokomotif projesi olarak başlatılan Komşuluk Kültürü Projesi kamuoyunun dikkatini çekmek için faklı etkinliklerle devam ediyor. Son olarak Şehit Fevzi Mahalle sakinlerinin katıldığı bir futbol müsabakası düzenlendi.

 Gençler ile orta yaş üzerindeki mahalle sakinlerinin mücadele ettiği maça “Komşuluk Paylaşmaktır”pankartı açılarak komşuluğa dikkat çekildi. Dostluk havası içerinde geçen maçta orta yaş üzeri mahalle sakinlerinin performansı göz doldurdu.

Maçın sonunda maça dâhil olanları tebrik eden Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş komşuluk vurgusu yaparak bu kapsamda çeşitli etkinliklerle yılsonuna kadar projeyi devam ettireceklerini belirtti.

Pektaş’ın konuşmasının ardından söz alan Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil, kaybolan değerlerimize dönük çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’ne özellikle komşuluğun canlandırılmasına dönük yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

TAŞEMDER Başkanı Yahya Dayan ise yaptığı konuşmasında TAŞEMDER olarak bu projeye destek vermek için burada olduklarını belirterek şehrin sosyal dokusuna uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Battalgazi Belediyesi Meclis Üyesi Abuzer Altun ise bu kapsamda oynan maçtan çok zevk aldıklarını belirterek projenin devamı konusunda temennilerde bulundu.

Maçta görev alan oyuncular ise bu anlamlı çalışmadan dolayı kendilerini bir araya getiren ve  Komşuluk Kültürü Projesini hayata geçiren Büyükşehir Kent Konseyi’ne teşekkürlerini sundular. Daha sonra yapılan tatlı ikramının ardında program sona erdi.

Bakmadan Geçme