Kış Güneşi Operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerince Antalya'da gerçekleştirilen operasyon sonucu 31 bin 435 adet kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce edinilen bir istihbaratta yurda kaçak yollarla güneş gözlükleri sokulduğu bilgisi edinilmiştir.

Alınan ihbar ivedilikle Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletildi. Anılan Müdürlük ekiplerince gerekli inceleme ve adres araştırmaları yapılmış, kaçak güneş gözlüklerinin bulunduğu iş yeri ve depolar tespit edildi.

Alınan mahkeme kararı ile tespit edilen depo ve iş yerrinde yapılan arama sonucu tamamı tanınmış ünlü markalardan oluşan ve haklarında herhangi bir fatura ibraz edilemeyen, piyasa değeri 2 milyon 461 bin 140 TL olan, toplam 31 bin 435 adet kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi.

Mahkeme kararı ile el konulan güneş gözlüklerinin sahibi gözaltına alınarak hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bakmadan Geçme