Kiraz 'Demokrasimizin Yapı Taşını Oluşturan Muhtarlarımızın Bütüncül Bir Kanunu Yok.'

Kiraz 'Demokrasimizin Yapı Taşını Oluşturan Muhtarlarımızın Bütüncül Bir Kanunu Yok.'

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdiler. 
Ziyarette konuşan İl Başkanı Enver Kiraz; “Belediye Başkanlarımız ile Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ni sıklıkla ziyaret ediyoruz. Yeşilyurt Muhtarlar Derneği uzun süredir Malatya’da güzel işler yapıyor, biz hep takdir ediyoruz. Bu ziyaretimizi üç başarılı belediye başkanımız ile gerçekleştiriyoruz. İlçelerine gidip gördüklerinizde bu söylediklerimize siz de hak vereceksiniz üç belediyemizde kendi ilçelerinde yaptıkları çalışmalarla örnek teşkil ediyor. Bizde onların çalışmalarını onurla gururla anlatıyoruz. Muhtarlarımızın sorunlarını konuşmak için, belediye başkanlarımızla fikir alışverişinde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirdik.” Dedi.
Yakın tarihte CHP’nin muhtarlar için meclise vermiş olduğu kanun teklifi olduğunu belirten Kiraz; “Kanun teklifimiz reddedildi. Teklifimizde muhtarlarımızla ilgili önemli maddeler vardı. Biz mutlaka muhtarlık kanununu getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü muhtarlık birçok madde de farklı tanımlanıyor. Bugün 82 değişik kanunda, 354 maddede "muhtar" kelimesi geçiyor. Demokrasimizin yapı taşını oluşturan muhtarlarımızın bütüncül bir kanunu yok. Muhtarların görev,yetki, sorumluluk ve sosyal haklarını kapsayan bütüncül bir kanunu olmalı. Merkezde belediyelere, kırsalda ise il özel idarelerine muhtarlıklılara bir yardımcı büro personeli tahsis etme zorunluluğu getirilmelidir. Yardımcı büro personelinin aylıkları tahsis eden kurum tarafından karşılanmalıdır. Muhtarlık kurumunu güçlü kılmanın yolu, onu denetlenebilir bir bütçeye sahip kılmaktan geçer. Muhtarlık bütçesinin geliri konutlardan alınan emlak vergisinin belli bir oranının, muhtarlık bütçesi olarak muhtarlıklara tahsis edilmesiyle karşılanmalıdır.” İfadelerine yer verdi. 
Şahbaz; “Milletvekilimiz ve İl Başkanımız ziyaretlerle sıkıntılarımızı dinliyor”
Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz; “İl başkanımız, belediye başkanlarımız bizleri ziyaret ederek mahalle muhtarlarımızın sorun ve sıkıntılarını ilk ağızdan dinleyerek bir çare olmak adına bizlere yardımcı olacaklardır. Milletvekilimiz Veli Ağbaba ve İl Başkanımız Enver Kiraz zaman zaman bizleri ziyaret eder sorun ve sıkıntılarımızı alır. Bu anlamda il başkanımıza, belediye başkanlarımıza CHP yöneticilerine şahsım ve yöneticilerim adına teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme