Kiraz, 'Belediyede Bankamatik Çalışanı Kaldımı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesini eleştirerek bazı taleplerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesini eleştirerek bazı taleplerde bulundu. 
Parti binasında CHP’li meclis üyeleri ve belediye başkanları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Enver Kiraz, Belediye Meclisi toplantısı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesinin açıklanan borcunun detaylarını tüm kamuoyunun halen merak ettiğini söyleyen Kiraz, belediye de işe gitmeden para alan çalışanların da olup olmadığını Başkan Gürkan’a sordu.
İyi ve doğru olan herşeyin yanında olduklarını daha önce de açıkladıklarını belirten Kiraz, “Ama eksik ve yanlış yapılan her şeyin de karşısında olacağız. Eksik yapılan hizmetleri her zaman gündeme getireceğiz, bundan hiç kimse bizi alı koyamayacak” dedi.
Selahattin Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz bir borç açıklaması yaptığını anımsatan Kiraz, “Biz borç detaylarının rakamlarını merak ediyoruz, çünkü sonrasında daha önce belediye başkanlığı yapmış olan herkes çıktı bu borcu farklı rakamlarla verdi. Şuanda kafa karışıklığı var. Biz biliyoruz ki resmi borç belediyenin verdiği borç, ama bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor.” diye konuştu.
Kiraz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yine Belediye Başkanı çıktı, 'Bakanlıklardan daha fazla daire başkanlıkları vardı' dedi. Yine Malatya Belediyesinin '400 tane aracı vardı bu belediyeye yettiği halde, araçlar 600 tane fazladan iş makinesi araç kiralaması yapılmıştı bunları iptal ettik' dedi.  Yani böyle bir yeri har vurup, harman savurmuşlar ve babalarının çiftliği gibi kullanmışlar”

“Kaç bankamatik personeli var”

Kiraz, CHP olarak tüm belediyelerde işe gelmeden maaş alan bankamatik personellerin sayısının açıkladıklarını da anımsatarak, Gürkan’a çağrıda bulundu. Kiraz, “Şimdi bir soru daha soruyoruz, CHP'nin kazandığı bütün belediyelerde bunu açıkladık. Şuanda, Malatya Büyükşehir Belediyesinde bankamatik personel sayısı kaç? Yani işe gitmeden, sadece ay sonunda gidip bankamatiğe kartını sokup maaşını alan kaç personel var? Var mı yok mu? Bunu da şuan ki belediye başkanına soruyoruz" dedi. 

“Fazla çalışma mesailerinin, yemek paralarının kesilmiş olduğunu görüyoruz”

İl Başkanı Kiraz, Büyükşehir Belediyesinde çalışanların maaş ve diğer ödemelerinden kesintiler yapıldığını da ifade ederek, “Belediye başkanlarının yaptıkları işlerin faturasını işçiye, emekçiye kesilmesine de her zaman karşı durduk. Az öncede söyledik, doğru olan her şeyin yanındayız diye, fazla araçların azaltılması, yolsuzlukların yada kayıp paraların önüne geçilmesi doğru olan bu. Tasarrufu yapacaksan buraya bakacaksın ama gidip işinin maaşı, ekmeğinden kesiyorsan elbette hepimiz bunun karşısında dururuz. Belediye memurlarının 'Sosyal denge tazminatlarının' kesilmiş olduğunu görüyoruz. Yine biliriz ki, belirli çalışma saatleri vardır, bunun dışında bir mesai ücreti olur. İşçiyi, çalışanı fazla çalıştırıyorsan mesaisini vermek zorundasın. Fazla çalışma mesailerinin, yemek paralarının kesilmiş olduğunu görüyoruz. Tasarruf yapılacak birçok kalem vardır. Birçok kalem bulunmuştur, Ama birçok daha bulunabilecek kalem vardır. Tasarruf yapacaklarsa oralarda yapılsın"  ifadelerinde bulundu. 

Büyükşehir’deki intihar girişimini sordu

Kiraz, basın toplantısında ayrıca gündeme gelmeyen geçtiğimiz günlerdeki intihar girişimini de ele aldı. Malatya Büyükşehir Belediye binasının en üstüne çıkara intihar etmek isteyen kişinin durumun çok fazla gündeme gelmediğini ifade eden Kiraz, “Belediye çalışanının neden belediye binasında intihara kalkıştığını merak ediyoruz. Bunu da çıkıp Belediye başkanı açıklamalıdır. Bir belediye çalışanı neden kendi çalıştığı kurumda intihara kalkışmıştır? Bunun mutlaka kamuoyuna açıklaması yapılmalıdır. Çünkü bu çok önemli bir konu ve durumdur. Gerçekten geçmişte AK Partili başkan ve yöneticilerin hiç birini bir birinden ayırmıyoruz. Kimisi ödüllendirildi milletvekili yapıldı, kimisi ödüllendirildi başka kurumlara getirildi hiç bunlarla ilgilenmiyoruz. Tabi belediyeyi ne hale soktukları çok açık ve net bir şekilde görünüyor. Onun için bir kaç konuda kamuoyu objektif bilgilendirilmelidir ve bu konuda bunların har vurup harman savurduğu alanlarda yapılmalıdır. Mutlaka bunun hesabı bu kişilerden sorulmalıdır. Gerek siyasi olarak, gerek belediyenin yeni yönetimi hukuki olarak bu hesabı geçmiş yöneticilerden sormakla mükellefti" dedi. 

Malatya Büyükşehir belediyeleri arasında gerilerde

Kiraz, açıklanan Marka Büyükşehirler kategorisinde Malatya’nın 26. sırada yer almasını da gündeme getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün bir rakam daha açıklandı, maalesef otuz büyükşehir ve marka içerisinde Malatya yirmi altıncı sırada yer alıyor. Yani Malatya bir marka şehir olmadı olmaktan da uzak, neden peki bu soruda bir an önce yerel yöneticiler tarafından sorulmalıdır. Bir an önce 10 yıldır bizi yöneten AKP iktidar milletvekilleri tarafından mutlaka büyük soru işareti ile sorulması gerekiyor. Meclis üyelerimizde mecliste soracaklar bunun nedenlerini ama bunun nedenlerinden birisi yıllardır yapılmayan Malatya'nın en önemli ürünü olan Kayısı festivali olabilir mi?"

Bakmadan Geçme