Kilogram Başına Alabalığa 75 Kuruş Destek

Su Ürünleri Üretimi Yüzde 511 artmıştır.

"Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği", Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi.  

Tebliğle, yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararla su ürünleri yetiştiriciliği yapan üreticilere verilecek desteğe ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sağlıklı beslenmede önemli bir protein kaynağı olan su ürünleri üretiminde tür çeşitliliğini ve üretim miktarını artırmak amacıyla avcılık ve yetiştiriciliğe destek verdiklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli;

"Bugün yayımlanan tebliğle alabalık üretimine 0,75 TL/kg,

Yeni türler, kapalı sistem ve kilogram üstü alabalık üretimine 1,50 TL/kg, 

Midye üretiminde 0,10 TL/kg,

Toprak havuzlarda balık üretiminde 1,00 TL/kg,

Sazan balığı üretiminde 0,50 TL/kg destekleme yapılacak.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz, en geç 25 Aralık 2020 mesai bitimine kadar yetiştiricilik tesisinin bulunduğu Tarım ve Orman il/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor." dedi.

"SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ 373 BİN TONA YÜKSELDİ"

Su ürünleri sektörüne 2003 yılından bu yana toplam 1 milyar 350 milyon lira destek verdiklerini dile getiren Pakdemirli, sağladıkları bu destekle yetiştiricilik tesisi sayısının yüzde 70 artışla 2.127'ye, üretim miktarının da yüzde 511 artarak, 373 bin tona yükseldiğini ifade etti.

Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin başta AB ülkeleri olmak üzere 100'den fazla ülkeye 1 milyar doların üzerinde su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğini de belirtti.

Bakmadan Geçme