Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü mesajı

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay'ın Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü mesajı

Bugün, Kıbrıs’taki Rum mezalimine son veren ve Ada’ya huzur ve selamet getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıl dönümü… Yüzlerce şehit verdik, Kıbrıs’a huzur getirdik!
Ecdâd toprağı Kıbrıs’ta yıllarca Müslüman soydaşlarımızın kanını döken Rumlara hadlerinin bildirildiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, 48. Yıl dönümü yâd ediliyor.
Müslüman soydaşlarımıza yönelik zulmün zirveye çıktığı 1974 yılının Temmuz ayında, garantör ülke olan Türkiye adına dönemin başbakanı Bülent Ecevit, Kıbrıs konusunu görüşmek için İngiltere’ye gitmişi. Başbakanlığa vekâlet eden Millî Görüş Lideri ve dönemin hükümet ortağı olan Millî Selamet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Millî Güvenlik Kurulunu acil gündem koduyla toplayarak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’a gemilerin yola çıkması için o tarihi harekâtın emrini vermişti.
Ordumuz, 20 Temmuz 1974 tarihinde, başarılı bir harekâtla Müslümanlara uygulanan zulmü ortadan kaldırarak Ada’da tekrardan huzur ve barışı tesis etti. Kıbrıs Zaferi’yle, necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oldu. Harekât süresince Türk Silahlı Kuvvetlerinden 415’i kara, 65’i deniz, 5’i hava, 13’ü jandarma olmak üzere toplam 498 Mehmetçik şehit olurken 1.200 TSK personeli gazi oldu. Mehmetçik’in sadık müttefiki olan Kıbrıs Türk tarafında ise, 70 mücahit ve 270 sivil şehit olurken binlerce Kıbrıslı da yaralanmıştı.
 Malatya da da 6 şehidimiz var. Bunlar
Darende den Hasan Karagülle
Doğanşehir den Durak Sülü
Hekimhan dan Mehmet Karaca
Hekimhan dan Seçim Kılıçaslan 
Malatya merkezden Feyzullah Taşkınsoy ile 
Malatya Merkezden Cemal Altınok tur.
Şehitlerimize rahmet dilerken Kıbrıs barış harekatının 48. Yılını kutluyorum.
 

Bakmadan Geçme