Keskin 'Milletimizin ve ordumuzun yanındayız'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Afrin7e yönelik operasyonu desteklediklerini tekrarlayarak, '

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Afrin7e yönelik operasyonu desteklediklerini tekrarlayarak, “Hiçbir devletin milletine benzemeyiz, ne kaçarız, ne boyun eğeriz. ‘Ya hara, ya vara’ deriz, sonuna kadar bu ülkeyi savunuruz.” dedi.

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın genel kurulu Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve esnaf odası başkanları ile Oda üyeleri katıldılar.

-‘Ya hara, ya vara’ deriz, sonuna kadar bu ülkeyi savunuruz.”

Genel kurulun açılışında konuşan Keskin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik operasyonunu desteklediklerini belirterek, “Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar destekliyoruz. Türk milleti olarak şehit olmak en büyük iddialımız ve inancımızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız, ordumuzun yanındayız, polisimizin yanındayız, milletimizin yanındayız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için elimizden geldiği kadar üzerimize düşeni yaparız. Hiçbir devletin milletine benzemeyiz, ne kaçarız, ne boyun eğeriz. ‘Ya hara, ya vara’ deriz, sonuna kadar bu ülkeyi savunuruz. Ordumuzu başarılar diliyorum. İnşallah kazasız-belasız memlekete geri dönerler. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bende böylesi bir dönemde oğlumu 3 Şubat’ta askere göndereceğim. Şunda böyle bir gurur duyuyorum. Rabbim milletimize ve devletimize zeval vermesin. Ben ülkemize ve milletimize kim hainlik yaparsa karşısındayım. Bunu da açık söylüyorum.” şeklinde konuştu.

-Yeni başkan İsmet Keklik oldu

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın genel kurulunda Oda’nın 36 yıldan beri başkanlığını yürüten  Mehmet Özpolat yeniden aday olmazken, tek liste ile İsmet Keklik başkan seçildi.

Yeniden aday olmayan Oda’nın mevcut başkanı Mehmet Özpolat genel kurula katılanlara teşekkür ederken, “36 yıldır bu hizmeti devam ettirdim. Artık sağlık sorunlarımda el vermiyor. Ben ve yönetim kurulum ve denetim kurulum bu süre içinde Oda’dan maaş almadık. Bundan sonrada üyelerimizin yanındayım.” dedi.

Tek liste ile Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın başkanlığına seçilen İsmet Keklik ise, “Yapacağımız her türlü hizmet istişarelerle olacaktır. Uzun yıllardır Odamızın başkanlığını yapan büyüğümüz, Ahi Evran’ımız Mehmet Özpolat’a şükranlarımızı sürüyoruz. Kendileri bundan sonra bizim fahri başkanımızdır” diye konuştu.

MESOB Başkanı Keskin, Esnaf Odası seçimlerinin kardeşlik ortamında geçtiğini belirterek, “Kimseyi karalamadan yeri geldiği zaman görevi bırakmak ve yeni bir arkadaşa devretmek hepimizin boynunun borcudur. Onun için sırası ve zamanı geldiği zaman hiç kimse merak etmesin, o zaman görevimizi bırakırız.  Görevimizi esnafın içinde sevilen, sevgiyi, saygıyı ve sabrı bilen bir arkadaşa görevimizi devrederiz” diye konuştu.

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın İsmet Keklik başkanlığındaki yönetim kuruluna Yasin Korkmaz, Münir Eryılmaz, Mustafa Yeter, Murat Mensur, Levent Kenç ve Fatih Demir seçilirken, Denetim kuruluna da Yunus Karaca, Aydın Karaman ve Özden Tarım getirildiler.

Bakmadan Geçme