Kardeş Azerbaycan'ı muvaffakiyeti sebebiyle kutluyoruz

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulunun bugünkü açılışında yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermenilere karşı elde ettiği başarıya dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulunun bugünkü açılışında yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermenilere karşı elde ettiği başarıya dikkat çekerek "Karşılaşacakları her türlü zorlukta her zaman yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı ifade ediyoruz" dedi. 
MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, sözlerine Atatürk'ü anarak başladı.Bülbül, "Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milleti ve Türk tarihinin gördüğü değil insanlığın ve dünya tarihinin gördüğü en büyük liderlerindendir. Atatürk, 'Bağımsızlık benim karakterimdir' şiarıyla tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletini bizlere hediye etmiştir" diye konuştu.

Karabağ'ın 28 yıllık diplomatik süreçlerin ardından 27 Eylül 2020'de Azerbaycan tarafından başlatılan harekatla işgalden kurtarılmaya çalışıldığını belirten MHP Grup Başkanvekili Bülbül, nihayetinde Ermenistan'ın çok büyük kayıplar vererek yenilgisini ilan ettiğini söyledi.
Başından beri işgal altındaki toprakların er ya da geç kurtarılacağını söylediklerini dile getiren Bülbül, Azerbaycan'ın yapılan anlaşmayla büyük kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Bülbül, "Biz kardeş Azerbaycan'ı bu muvaffakiyeti sebebiyle kutluyoruz. Karşılaşacakları her türlü zorlukta her zaman yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı ifade ediyoruz. Varolsun Türkiye, varolsun can Azerbaycan" diye konuştu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bülbül, bakanlık görevine getirilen Lütfi Elvan'a da başarı diledi.


Kaynak: MHP

Bakmadan Geçme