Kardan 'Kral Tarhunza' Heykeli Büyük İlgi Görüyor

MABESEM Heykel Kursu Öğretmeni Arif Toprak tarafından yapılan

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Heykel Kursu öğretmenlerinden Heykeltıraş Arif Toprak, Büyükşehir Belediyesi arkasındaki alana kardan Kral Tarhunza heykelini yaptı. 
UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde bulunan Arslantepe Höyüğüne dikkat çekmek amacıyla yapılan kardan Kral Tarhunza heykelini inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Heykeltıraş Arif Toprak’ı tebrik etti. Başkan Gürkan, Heykeltraş Arif Toprak’tan Kral Tarhunza Heykelinin karşı kısmına da Türk İslam Kahramanı olan ve destanlar yazan Seyyid Battal Gazi’nin de heykelinin yapılmasını istedi. 
Malatya’da son bir haftada yoğun yağan kar yağışının ardından bir yandan Büyükşehir Belediye ekiplerinin hızla sürdürdüğü kar temizleme çalışmaları devam ederken, bir yandan da kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşlar bol bol kardan adam yaptılar. 
Kar yağışının ardından farklı bir çalışmaya imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Heykel Kursu öğretmeni Arif Toprak, bazı kursiyerler ile birlikte Sanat Merkezi ön cephesinde kardan Kral Tarhunza heykelini yaptılar. 
Yaklaşık 3 metre boyundaki kardan ‘Kral Tarhunza’ heykeline vatandaşlar yoğun ilgi gösterip, heykel ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Heykeltraş Arif Toprak, 26 Temmuz 2021’de UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne alınan Arslantepe Höyüğüne dikkat çekmek amacıyla yaptıkları kardan Kral Tarhunza heykelinin yaklaşık 10 saatte tamamlandığını söyledi. 
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da Heykeltraş Arif Toprak ile birlikte kardan yapılan Kral Tarhunza heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 


 

Bakmadan Geçme