Karagöz mahallesinde ki eylem Meclis'e taşındı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi'nde faaliyet gösteren taş ocağının evlerine ve mahsüllerine zarar verdiğini söyleyen mahalle sakinleri '' taş ocağına hayır ' sloganları ile eylem yaptı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının evlerine ve mahsüllerine zarar verdiğini söyleyen mahalle sakinleri ‘’ taş ocağına hayır “ sloganları ile eylem yaptı.

Kulanılan patlayıcılar sebebi ile evlerinin duvarlarının çatladığını, oluşan toz ve dumandan ötürü sağlıklarının olumsuz etkilendiğini ve mahsullerinin de zarar gördüğünü ifade eden köy halkının söz konusu fabrikaya karşı yürüyüşleri ve eylemleri esnasında jandarma kuvvetleri güvenlik önlemleri aldı.

Mahalle sakinleri ; “Mahallemize ve çevremize zarar veren taş ocağının kapatılmasını istiyoruz. Bu işletme hayatı bize zehir etti, ciğerlerimiz toz duman doldu, çevrede bulunan tozdan dolayı hayvanlarımızı otlatamaz olduk. Başta üzüm ve kayısı olmak üzere meyvelerimiz sebzelerimiz yenmez oldu, ağaçlarımız kurumaya başladı. Taş ocağından köyümüze gelen tozdan dolayı evlerimizin kapı ve camlarını açamaz olduk. Taş ocağında yapılan patlamalardan dolayı evlerimizin camları kırıldı, duvarları çatladı. Sularımız kuruma noktasına geldi” diye açıklamada bulundular.

Malatyalı vekil Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise konuyla alakalı TBMM başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplamasına yönelik bir soru önergesi sundu.

Karaduman şu soruları iletti;

-          Söz konusu Taş Ocağı işletmesinin büyütülmek istendiği ve bu nedenle çevresel etki değerlendirme raporunun hazırlandığı doğru mudur?

-          Bölge halkının sağlığına, bölge ekonomisine ve çevreye olan olumsuz etkilerini dikkate alarak Taş Ocağı işletmesinin kapatılması düşünülmekte midir?

-          Söz konusu zararların giderilmesi ve tazmin edilmesi için herhangi bir tedbir alınmış mıdır?

-          Bölge halkıyla yapılan görüşmelerde Taş Ocağı işletmesi tarafından yasadışı patlayıcı maddeler kullanıldığı ifade edilmektedir. Bu iddiaya ilişkin herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılması tasarlanmakta mıdır?

Malatyalı’ların sorunlarını ve yaşadıkları mağduriyetleri takip ettiklerini ve ifade eden Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları başkanı Yunus Savaş ise şunları kaydetti; ‘’ Milli Görüş gençliği olarak memleketimizin sorunlarını yakınen takip ediyor ve bu hususta elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve sorunların çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Karagöz Mahallesi sakinlerinin yaşamış oldukları mağduriyeti dile getiren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde cevaplanması üzere soru önergesi veren Saadet Partisi gençlik kolları genel başkanım ve Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman’a da teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Sorulan soru üzerine Savaş ; ‘’ Bize bu konu ile alakalı herhangi bir talep gelmedi lakin biz Malatyalı gençler olarak memleketimiz de vuku bulan sorunları tespit ve çözümüne yönelik çalışmaları icra etmeyi kendimize bir vazife olarak görüyoruz.’’ Dedi.

Bakmadan Geçme