Karaduman:Hakem hatalarını ilerleyen haftalarda görecekmiyiz?..

Karaduman:Hakem hatalarını ilerleyen haftalarda görecekmiyiz?..

Oynanacak mı, oynanmayacak mı derken, amatör liglerde hafta sonu 10. hafta karşılaşmalarıyla devam edildi. Geçen hafta yazımda Malatya 1. Amatör Küme Futbol liginde yaşanan hakem hatalarına değinmiştim.

Son haftalarda Süper Ligde, TFF 1.Ligde, 3.Ligde, BAL ve Amatör liglerde hakem hataları fahiş bir tırmanışla devam ediyor. Hakem performansları dibe vurmuş maalesef. Ne yazık ki aradan bir hafta geçti. Yine bu hafta Malatya’mızı Süper Ligde, Yeşilyurtspor Belediyespor’u 3. Lig’de, Malatya İdmanyurdu ve Pütürgespor’ü BAL’da hakemler kötü performanslarıyla çileden çıkardılar. Bu hakem hataları ne kadar devam edecek ilerleyen haftalarda göreceğiz.  

Malatya 1. Amatör Futbol Ligi’nde ise geçen haftalara kıyasla bu hafta fazla hata olmadı. Hakemler çok iyiydi geçen haftaki gibi skoru tayin hatalar yapmadılar. Son üç haftaya girerken play-off hesapları yapan, A grubunda Hekimhan Girmanaspor pazar günü oynadığı futbolla adından söz ettiren Demirspor’la karşı karşıya geldi. Zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada rakibi karşısında iyi bir mücadele örneği sergileyen Hekimhan Girmana Belediyespor, Demirspor’u 5-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

İkinci sırada yer alan Darendespor ise bu hafta Kale Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecekti ama bu karşılaşma Darende Stadı’nın futbol oymamaya elverişli olmadığından dolayı Futbol Tertip komitesi bu karşılaşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

Pazar gününün ilk karşılaşmasında geçen hafta Hekimhan Girmanaspor karşısında 8 – 0 mağlupken sahadan ayrılan ve 8-0 hükmen mağlup olan Sanayispor, bu hafta Akcadağ ANKA Spor karşılaşmasına çıkmadı. Bu maçla ilgili kararı tertip komitesi verecek. Tertip komitesinden çıkacak muhtemel hükmen mağlubiyet cezası Sanayispor’u direkt küme düşürecek.

Son haftalarda oynadığı futbolla galibiyet serisini sürdüren alan Malatyaspor, ligin son sıralarında yer alan Malatyagücü FK ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda rakibi karşısında zorlanan sarı kırmızılı ekip ikinci yarıda oynadığı futbolla rakibini 7-0 yenerek liderle arasındaki puan farkını ikiye indirdi. B grubunda ise lider değişmedi. Bu maç öncesinde 20 puanla lider durumda bulunan Arguvanspor, bu haftayı bay geçirmesine rağmen liderliğini sürdürdü.

B grubunda 2 puanla ligin en altında yer alan Ataköyspor, ligin güçlü takımlarından Malatya Battalgazi Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında iyi bir mücadele örneği veren Ataköy, Battalgazi Belediyesporu 2-1 yenerek haftanın sürprizini yaptı. B grubunun iddialı takımlarından Arapgirspor ligde 7 puanla 5. sırada yer alan 1966 Malatya Gençlik ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında zorlanmayan Arapgirspor, Gençlik’i 2 - 1yenerek 20 puanla ligde ikinciliğini korudu. Ligin 3. sırasında yer alan Hekimhan Belediyespor ligde Play off şansını sürdüren Orduzuspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Orduzuspor, Battalgazi Belediyespor’un yenildiği bir haftada üçüncülük şansını yitirmiş oldu.

Bu sonuçlardan sonra A Grubu’nda Hekimhan Girmana Belediyespor, Darendespor, Malatyaspor ve Kale Gençlerbirliği iddiasını sürdürdü. Yine bu grupta küme düşme potasında yer alan Akcadağ ANKA, Malatyagücü FK, Sanayispor’un sahaya çıkmamasından dolayı rahat bir nefes aldı.

B Grubunda ise Arguvanspor, Arapgirspor, Battalgazi Belediyespor, Orduzuspor play off şanslarını sürdürdü. Yine bu grupta küme düşme potasında yer alan Ataköyspor, Hekimhan Belediyespor,  Sanayispor’un 2 hafta sahaya çıkmaması neticesinde 3-0 hükmen mağlubiyeti sonucu rahat bir nefes aldı.

HABER DEĞERLENDİRME: ŞENOL KARADUMAN

Bakmadan Geçme