Karadağ, Mahalle Mahalle Geziyor

Turan Karadağ Hekimhan Belediye Başkanı eşi benzeri olmayan çalışmalar la sadece Hekimhan'da değil Malatya'da da sürekli konuşulan bir isim haline geldi.

Turan Karadağ Hekimhan Belediye Başkanı eşi benzeri olmayan çalışmalar la sadece Hekimhan’da değil Malatya’da da sürekli konuşulan bir isim haline geldi.

Başkan Karadağ Ramazan ayı boyunca yaptığı programlarla adından sık söz ettirin sıra dışı bir belediye başkanı.

Karadağ, Bazen çat kapı iftar sofralarında, bazen de davulcularla mahalle mahalle gezerek gece vatandaşlarını sahur’a kaldırıyor.

Bu defa Hekimhan’ın en uzak bölgelerinden olan Kurşunlu mahallesinde ve mezralarında sahur vaktinden önce sokakları tek tek gezen Başkan Karadağ vatandaşları Ramazan ayı dolayısıyla uyandırıyor.

Karadağ, heyecan, sevgi, kardeşlik, dostluk ve paylaşımın esas olduğunu belirterek. Eskide Ramazan’ın heyecanla beklendiğini, davullar çalınıp kandiller yakılarak Ramazan’ın geldiğinin halka duyurulduğunu hatırlatan Karadağ, son yıllarda belediyelerin eski Ramazan şenlikleri tarzı eğlenceler düzenlediğini, ancak o eski tatların artık olmadığını söyledi. Bunun için bizlerde insanlarımıza bir nebzede olsa nostaljiyi yaşatmak istedik ve özellikle uzak mahallelerimizde böyle bir uygulama yaptıklarını belirtti.

Karadağ daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis üyesi Hasan Levent’in daveti üzerine vatandaşlarla sahur sofrasına da katıldı.

Bakmadan Geçme