Karaciğer Nakli Enstitüsü Dünyada Lider Konumda

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan Karaciğer Nakli Enstitüsü dünya çapında bir merkez haline geldi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan Karaciğer Nakli Enstitüsü dünya çapında bir merkez haline geldi. Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Ortadoğu’nun merkezi olması hayaliyle kurulan hastanede Ürdün, Nijerya, Kenya ve Malezya’dan gelen Fellow ve Almanya, Belçika ve İsrail’den gelen 3 Cerrahi Direktör ile birlikte uluslararası kadro oluşturuldu. Nakil ve tedavi işlemlerinin dışında Amerika, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan’daki bilim insanlarına eğitimler veriliyor

KANSUK İlaç tarafından Karaciğer Nakli Enstitüsüne yaptırılan bilimsel toplantı salonu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapımı üstlenilen Çocuk Parkının açılışı için Turgut Özal Tıp Merkezinde bir program düzenlendi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Enstitünün uluslararası alanda adından söz ettirdiğini anımsatan Yılmaz, ”Dünyanın Karaciğer Naklinde bir numaralı merkezimizde bulunuyoruz. Bugün açılışı yapılacak bilimsel toplantı salonumuz haftada en az 5 kez en ileri bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu toplantılara Amerika, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan ve ülkemizdeki diğer illerden arkadaşlarımız Skype ile bu programlara bağlanmakta ve aktif olarak bir takım sunu ve fikirlerde beyan etmektedirler.
Toplantı salonumuz modern bir görünüme büründü. Ayrıca Karaciğer Nakli yapılan çocuk hastalarımızın bulunduğu serviste çocuklarımız için modern bir oyun uğraş alanı çocuk parkı yapıldı. Bu alanın mali yükünü tamamıyla yüklenen KANSUK İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tolga Sözen ve burayla alakalı en çok yorgunluğu çeken Sayın Oktay Soyluya da çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca Çocuk Parkının yapımını üstlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu’na da çok teşekkürlerimi iletiyorum.
Ülkemizde hemen hemen birçok branştaki yüzlerce hekimlere bilimsel eğitim sunan Enstitümüz halen Ürdün, Nijerya, Kenya ve Malezya’dan gelen Fellowa ev sahipliği yapmaktadır.
Eylül ayından itibaren Almanya, Belçika ve İsrail’den 3 Cerrahi Direktör Hastanemizde göreve başlayacak. Yani uluslararası alanda tanınırlığı en üst düzeyde olan Enstitümüzün bugün ki noktaya gelmesini sağlayan tüm önceki yöneticilerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a yüksek katkılarından dolayı Dekanımıza, Başhekimimize, tüm misafirlerimize, çalışma arkadaşlarımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, Vekillerimize ve şehrimizin tüm paydaşlarına en derin saygılarımızı sunuyorum. “ dedi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Doç. Dr. Adil Başkıran ise, ”İnönü Üniversitesi Turgut Özal tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü artık Dünya Karaciğer Nakli Enstitüsü olarak tarihe geçmeye çalışıyor. Malatya için çalışalar başlamıştı ama artık Dünya’ya açıldık. Burada 3200 üzerinde nakil işlemi gerçekleştirildi. Bu bina 2016 yılında faaliyete geçti ve faaliyete geçtikten sonra bu kadar işlev yapan bir kurum devlet kurumları arasında yoktur. Hiçbir şekilde durmadan ameliyatlara devam etti. Bunun aslında en büyük sebebi Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın bitmek bilmeyen çalışmaları var. Diğer arkadaşlarımızın da çabaları var. Biz bundan çok mutluyuz ve gururluyuz.
Burada Karaciğer Naklinin ve diğer cerrahi işlemlerin devam etmesi için bizlere her türlü olanağı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum.” diye konuştu.
Karaciğer Nakil Enstitüsünün başarısında emeği geçen herkese teşekkür eden İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur ise, ”Turgut Özal Tıp Merkezi 1996 yılından itibaren şuan bulunan binada hizmet veriyor. Aslında Tıp Fakültemiz 1987 yılında kuruldu. Bu süre zarfında pek çok öğrenci, asisten ve yan dal hocası yetiştirilmesine vesile oldu. Bu Fakültenin kurulmasında Turgut Özal Tıp Merkezinin açılmasında elbette ki rahmetli 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın büyük emeği var. Kendilerini bir kez daha rahmetle yad ediyorum.
2016 yılına gelmeden önce Karaciğer ve Böbrek nakli hastanemizde başlamıştı. Karaciğer Hastanemizin açılmasıyla birlikte daha bir hız kazandı. Bu süreçte Nakilerin başlamasında, devam etmesinde emek gösteren tüm hocalarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Şunu gördük ki en zor zamanda dahil hastanemizin lojistiğinde herhangi bir aksaklı yaşanmadı. Karaciğer Nakli Hastanesi ve bu ekip en büyük desteğini Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay döneminde almıştır. Yadsınamaz bir gerçektir. Bu hızla Karaciğer Naklinin oturmasıyla böbrek, pankreas ve ince bağırsak nakilleri de yapılabiliyor. İncebağırsak ve Pankreas Nakli sadece bu hastanede yapılabilmektedir. Malatya’yı dünya çapında bir merkez haline getiren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.
“HASTANEMİZ ÖZAL’IN HAYALİNİ GEÇTİ”
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünün dünyada ilk sırada olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Hastanenin ilk kuruluş amacının Kardiyolojide Ortadoğu’nun merkezi olmasının hedeflendiğini ancak, Karaciğer’de bu hedefin Dünya liderliğine ulaştığını belirten Rektör Kızılay, ”Hastanemiz 1996’da rahmetli Turgut Özal’ın vizyonu ve debiyle yapıldı. Merhum Cumhurbaşkanımız burayı başta Kardiyoloji alanında Ortadoğu’nun merkezi haline getirmek istiyordu. Burası aslında Karaciğerde Dünya’nın Merkezi haline geldi. Özal’ın vizyonunda Karaciğerde Hastanemiz Dünya’ya açıldı. Diğer alanlarda da Türkiye ve Bölgede adından söz ettirir hale geldi. Karaciğer Nakli ilk olarak 2002 yılında yapıldı. İlk nakil öncesi 4 ila 5 yıllık bir hazırlık aşaması vardı. Burası artık dünyanın bir numarası. Rektör olarak gurur duyuyorum. Enstitümüz Dünyanın açık ara kesintisiz bir numarası. Karaciğer Nakli ekibi lideri hocalarından, anestezi ekibinden, teknisyenlerimize, personellerimiz ile gurur duyuyoruz. Hepinizi sezgi ve saygı ile selamlıyorum.” Sözlerini kullandı.
KANSUK İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tolga Sözen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu ise yapılan yatırımın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan hizmetlerin kurdelesi kesildi.

Bakmadan Geçme