Kale'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi Noktasında Birlikte Çalışacağız

Kale'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi Noktasında Birlikte Çalışacağız

Vali Aydın Baruş, Kale ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.
       
Kale İlçesinde bulunan İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Belediye Başkanı Vekili Hasan Ayaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.
 
Vali Baruş toplantı öncesi yaptığı konuşmada: “Kale ilçemiz yeni ilçelerimizden ve her geçen gün gelişmeye tam anlamıyla bir ilçe görünümü kazanmaya çalışan bir yer. Bu anlamda bizlerde elimizden gelen desteği vererek Kale’nin hak ettiği yere gelmesi noktasında ve vatandaşlarımızın layık oldukları hizmetleri alması hususunda sizlerle birlikte çalışarak hem ilçemize hem de ilimize hizmet etmeye çalışıyoruz. 
Demokrasi bildiğiniz gibi halkın iradesini yönetime yansıttığı ve yönetiminde karar alırken halkın dile getirdiği hususları dikkate alarak yatırım çerçevesinde hizmet çerçevesini belirlediği bir siyasi düzen. Bu sistemde en uç noktada ki vatandaşımızın sesini en üst noktadaki devlet yetkilisine duyurabilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu aradaki bağlantı çok önemli; neden önemli, çünkü devletimize olan güveni, milletimizin birlik beraberliğine olan güveninin devamını ancak bu şekilde sağlayabiliriz. En uç noktadaki vatandaşımız o güveni hissederse o zaman bu ülkeye, bu bayrağa olan inancı da katbekat artar. 
Biz muhtarlık müessesesini önemsediğimizi her durumda ifade ediyoruz. Günlük hayatın içerisinde, vatandaşın içinde daima onları dinleyebilen, onların sesine kulak verme imkânı olan sizlersiniz. Sizlerden istirhamımız şudur ki güvenlik ve asayiş başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimize, devlet dairelerinin yetkililerine yardımcı olmak ve bu hizmetlerin en iyi şekilde yapılmasına yardımcı olmaktır.
Vatandaşlarımızın milli birlik ve beraberliğe uygun bir şekilde yaşantısına devam etmesinde sizlerin de büyük katkısı var. Sizlerin, uzlaştırıcı kimseler olmak ve vatandaşlarımız arasında bu beraberliği zedeleyen hususlarda bir an önce devreye girmek, devlet yetkililerini harekete geçirmek ve daima mahallenizde fikrine başvurulan insanlar arasında olmanızı bekliyoruz.  
Bu toplantıları yapmaktaki amacımız bir, sizleri ilkelden dinlemek; ikincisi mahallelerinize yönelik yapılabilecek işlerde sizlerin fikirlerini almak, istişarede bulunmak ve isabetli adımlar atmaktır” dedi.
 
Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmalarının ardından Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda ayrıca Yeşilay Malatya Şube Başkanlığı yetkilisi tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve bilgilendirme yapıldı.
 
İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.
 
Toplantı sonunda Muhtarlar Vali Baruş’u ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmiş olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.
 
Muhtarlarla düzenlenen toplantı sonrası Vali Baruş, Okul Aile Birliği Başkanlarıyla yaptığı toplantıda; “Çocuklarımızın eğitimi noktasında ihtiyaç duyduğunuz hususlarda taleplerinizi, sıkıntılarınızı iletin biz onları çözelim. Bizim amacımız çocuklarımızın en güzel ortamda eğitim alması ve gelişimini sağlayarak ülkemize yararlı, milletimize yararlı milli ve manevi değerlerini bilen insanlar, fertler olarak yetişmesini temin etmektir” dedi. 
Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimizle ve Okul Aile Birliği Başkanlarımızla sık sık toplantılar yapsınlar. Okulunuzda ne gibi sorunlar var, bunlara nasıl çözüm üretebiliriz bu konuları tartışın.
Ailelerle, çocuklarla iletişim çok önemli. Çocukları motive ederseniz.
Okulumuzun çevresinde yabancıların bulunmasına müsaade etmeyin. Şüpheli bir durum olduğunda polisimizle, jandarmamızla iş birliği yaparak çocuklarımızın güvenliğini sağlayın. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden özellikle bağımlılık yapan maddeler konusunda dikkatli olalım, çocuklarımızı bu tehlikelerden muhafaza etmemiz lazım.
Servis araçlarınızın şoförlerini uyarın çocuklarımızın güvenli bir şekilde okuldan evlerine ulaştırılması konusunda kontrol edin. Servislerinin düzgün çalışıp çalışmadıklarını okul müdürlerimiz takip edecek” dedi.
 
Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasının ardından, okul aile birliği başkanlarına tek tek söz vererek onların sorun ve önerilerini dinledi.
 
Muhtarlar Toplantısı için ilçede bulunan Vali Aydın Baruş, okullar arası grekoromen güreş yarışmasında bir altın, dört gümüş, dört bronz madalya alarak il birincisi olan İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi güreş takımına hayırsever bir iş adamı tarafından alınan spor malzemelerini takdim etti.

İlçe Kaymakamlığı ziyaretinin ardından İlçede ikamet eden 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazileri Abdulvahap Karaaslan ve Hikmet Karataş’ı ziyaret eden Vali Aydın Baruş, gazilerimiz ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunarak sohbet edip istek ve taleplerini de dinledi. 
 

Bakmadan Geçme